Ingrediënten
- 1 beenham, naturel
- 2 tot 3 uien, gepeld en in vieren gesneden
- 3 winterpenen, geschild en in middelgrote stukken gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- Vloeibare bakboter
Verder nodig
Ovenschaal met deksel of aluminiumfolie
Gesponsord — Mijn moeder maakt de allerlekkerste gebraden beenham uit de oven. Jarenlang heb ik geprobeerd haar beenham te overtreffen door alles uit de kast te trekken. Ik experimenteerde naar hartelust met honing, mosterd, whisky, bruine suiker, melk; allemaal smaakmakende ingrediënten voor een heerlijke beenham.
Maar niet dé lekkerste. Want dat is nog steeds die van mijn moeder. Haar recept had niet eenvoudiger kunnen zijn: stukje wortel, stukje ui, verse rozemarijn en laurierblad. Meer heb je echt niet nodig.
Basisrecepten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Kookvideo's, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Ingrediënten
Verder nodig
Ovenschaal met deksel of aluminiumfolie
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
LG combimagnetron met Lightwave-technologie
De voorbereidingstijd van dit gerecht kost je hooguit tien minuten, de rest van de magie gebeurt in de oven. Van LG mocht ik de nieuwe combimagnetron met Lightwave-technologie uitproberen. Deze luxe combimagnetron combineert de unieke lightwave technologie met een speciaal ontwikkelde Charcoal Lighting Heater: een verhittingselement aan de bovenzijde binnenin de magnetron. Deze zorgt voor oppervlakkige warmte en dus een knapperige buitenkant. Ook zit er een grote ventilator in, die de warmte gelijkmatig door de magnetron verspreidt. De combinatie van beide elementen geeft gerechten een knapperige buitenkant en sappige binnenkant.
Ik nam de proef om de som!
Hoofdgerecht voor 4 personen — 10 minuten + 10 minuten per 100 g beenham in de oven
Bereiding
Verhit de ovengrill met de charcoal lighting heater. Vet de ovenschaal in met boter en leg de groenten en kruiden erin. Wrijf de beenham rondom met bakboter in en leg deze bovenop de groenten.
Gril de beenham circa 30 minuten onder de ovengrill, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Doe daarna een deksel op de schaal of dek de beenham af met aluminiumfolie. Bereid de beenham verder op de hetelucht- of gewone ovenstand op 180 graden, totdat hij gaar is. Trek de griltijd af van de aangegeven bereidingstijd.
Laat de beenham voor het aansnijden minstens 10 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!
Dankzij de crystal coating maak je de binnenkant van de LG combimagnetron achteraf in één veeg schoon met een doekje en wat warm water. I like!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 17:34
Deze LG combimagnetron heeft ook gewone convectie (boven- en onderwarmte) Marleen. 🙂 Daar kun je de beenham ook prima mee bereiden, hetelucht gaat alleen iets sneller. Succes en ben benieuwd hoe hij smaakt. Leuk om te horen dat de boerenkool bruschetta ook goed is bevallen. Toppie! 🙂
om 13:51
Kan dit ook in gewone oven? Ziet er fantastisch uit! Crostini met boeren kool was zalig en bijzonder…..thanks!