Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Slanke tonijnsalade
In onze kelderkast staan altijd blikjes tonijn op voorraad. Johan maakt vaak tonijnsalade om mee te nemen naar zijn werk en laat dan altijd wat voor mij achter omdat hij weet dat ik er ook dol op ben. Dit recept heb ik van Johan afgekeken. Voorheen maakte ik tonijnsalade altijd smeuïg met mayonaise, maar na het proeven van deze variant met Griekse yoghurt ben ik verkocht. Deze tonijnsalade is lekker smeuïg, fris en licht!
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op water
- 1 flinke el Griekse yoghurt
- 1/2 rode ui
- 1 augurk
- 1 tomaat
- 2 tl kappertjes
Bereiding
Pel de rode ui en snipper hem fijn. Snijd de augurk in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten en het vocht uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken of druk het overtollige vocht uit het geopende blikje tonijn.
Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Geniet!
Tip
Ik had zelf geen verse kruiden in huis, maar het is lekker om nog wat vers gehakte peterselie toe te voegen.
Themarecepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten, Salades, Voor bij de borrel
om 14:55
Dank je voor alle lekkere recepten !
om 23:07
Invriezen lijkt mij er niet lekkerder op worden. 2 a 3 dagen in de koelkast houdbaar. Ik zou kleine porties maken, behalve op verjaardagen, want iedereen smult hiervan hoor.
om 09:29
Mmmmmm lijkt me heerlijk. Hoe lang is het te bewaren in de koelkast? Is het evt ook in porties in te vriezen?
om 10:12
Invriezen heb ik nog niet geprobeerd Sabine. Je kunt het proberen natuurlijk. 🙂