Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Sweet chili-chickenwraps
Krijg je binnenkort vrienden of familie te eten en heb je zin in een gezellig en informeel samenzijn? Dan is dit het perfecte gerecht om buiten op de barbecue te maken: sweet chili-chickenwraps. Een gemarineerde Oosterse kipspies opgerold in een zachte tortillawrap met knapperige witte kool, lente-ui met zoete chilisaus. Iedereen zal er wild van zijn! Je kunt alles voor dit gerecht al van tevoren klaarmaken, zodat je op het moment zelf heerlijk kunt genieten en alle tijd hebt voor je gasten. Om het feest helemaal compleet te maken, serveer je er wat zelfgemaakte frietjes bij.
Ingrediënten
- 1 portie Oosterse vleesmarinade
- 500 g kippendijen zonder bot, in middelgrote stukken gesneden
- 1/4 witte kool, in flinterdunne repen gesneden (gaat het makkelijkste met de keukenmachine)
- Grote tortillawraps
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Mayonaise
- Zoete chilisaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
Verder nodig
Minimaal 4 grote satépennen
Bereiding
Marineer de kippendijen minimaal een uur, maar voor het allerlekkerste resultaat een nacht in de koelkast. Haal het vlees minimaal een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Rijg het vlees aan de satépennen en grill aan beide kanten, totdat ze gaar zijn.
Houd de kipsaté warm op de zijkant van de barbecue en warm de wraps enkele minuten op de barbecue.
Leg op iedere wrap wat witte kool, lente-ui, mayonaise, chilisaus en tot slot de kipsaté. Rol de wrap strak op en trek de satépen eruit.
Eet smakelijk!
Tip! Geen barbecueweer? Je kunt het vlees ook binnen grillen in een grillpan.
Themarecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
om 21:12
Dit is de eerste keer dat ik een gerecht niet lekker vond. Bij het marineren had ik al zoiets van, hmm als dit maar goed komt. De kaneel was erg overheersend en er stond toch echt 1 el. Een vleugje kaneel is prima maar dit was teveel voor ons maar smaken verschillen natuurlijk en je moet gewoon eens wat proberen, out of je comfort zone. Volgende keer beter.
om 11:43
Hoi Hedwig, dat kan natuurlijk. Het is zeker geen alledaagse smaak maar wij zijn zelf echt dol op dit recept. Mijn tip: voeg de volgende keer gewoon minder kaneel toe. Altijd luisteren naar je gevoel!
om 15:24
Hoeveel satépennen je ook klaarmaakt, het probleem van dit gerecht is dat je er altijd te weinig van hebt. Dit. is. zo. lekker!
Ik heb er van genoten. Moeten we snel weer doen!
om 15:54
Dat is dan meer een uitdaging dan een probleem Joost… Het was zeker gezellig!! Volgende keer kook jij? 😉