Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Tiramisu-advocaattaart
Na het maken van mijn zelfgemaakte advocaat heb ik de smaak te pakken. Hij smaakt namelijk niet alleen heerlijk uit een glaasje, maar je kunt hem ook verwerken in tal van desserts. Deze chocolade-advocaatcake is inmiddels favoriet van mijn vader.
Maar ook deze tiramisu-advocaattaart is een schot in de roos: luchtige tiramisu-advocaatroom en in koffie en Amaretto gedrenkte lange vingers worden om en om in laagjes afgewisseld. De taart wordt tot slot feestelijk afgewerkt met cacaopoeder, verse slagroom en chocoladekrullen. Feest!
Ingrediënten
- 2 pakken lange vingers
- 150 ml sterke, vers gezette koffie
- 100 ml Amaretto
- 750 ml verse slagroom, koud
- 8 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes klopvast
- 250 g mascarpone
- 10 el advocaat, kant-en-klaar of zelfgemaakt (aanrader!) + wat extra voor garnering
- 2 el cacaopoeder
- Chocoladekrullen voor garnering
Verder nodig
Ronde springvorm van 25 cm, vel bakpapier, elektrische handmixer, spuitzak met spuitmond voor rozetjes, fijn zeefje
Bereiding
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de koffie en likeur in een kommetje door elkaar. Dip de lange vingers heel kort in de koffie en bekleed de taartbodem hiermee — leg de lange vingers met de suikerkant naar beneden. Om de bodem goed te bedekken zul je sommige lange vingers moeten breken.
Klop 500 ml slagroom samen met 6 zakjes vanillesuiker en 1 zakje klopfix stijf. Klop de mascarpone en advocaat los en roer de slagroom erdoor. Roer glad. Verdeel 1/3 van het roommengsel over de lange vingers en strijk glad. Maak een tweede laag met lange vingers, gedipt in koffie en bedek met het overige roommengsel. Zet minimaal 2 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
Afmaken voor serveren
Klop de overige 250 ml slagroom (zorg dat de slagroom goed koud is, dan kun je hem beter stijf kloppen) stijf met 2 zakjes vanillesuiker en een zakje klopvast. Doe in een spuitzak met spuitmond voor rozetjes. Doe de cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de taart ermee. Spuit circa 10 slagroomrozetjes langs de taartrand. Bestrooi het binnenste gedeelte van de taart met chocoladekrullen. Druppel met een theelepel wat advocaat over de slagroomrozetjes.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Paasrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten
om 10:40
Al meerdere keren gemaakt. Het is echt een favoriet hier thuis! Een heerlijk recept en ook lekker snel klaar, top!
om 10:56
Superleuk om te horen Hanneke! 🙂
om 18:34
Gemaakt voor m’n verjaardag. Was heel lekker.
om 08:38
Nog gefeliciteerd! ?
om 19:22
Hoelang kun je deze taart na het maken bewaren?
om 11:42
Poh, deze was lekker zeg. Moeders had hem gemaakt, maar ga hem zeker ook zelf maken!
om 17:19
Haha, leuk om te horen dat hij zo goed gesmaakt heeft! 🙂
om 16:40
Tiramisu, èèn van mijn lievelings gerechten! Deze taar ga ik zeker maken!
om 13:18
Oei dat ziet er megalekker uit! Die ga ik zeker eens als dessert maken na een lekker dineetje:-)