Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
11x rijsttafel recept
Wanneer er familie of vrienden bij ons komen eten, verras ik ze graag met een zelfgemaakte rijsttafel.
Het vergt even wat voorbereiding, maar moeilijk is het beslist niet. Ik bereid de gerechten al een dag — of soms zelfs al twee dagen — van tevoren en warm ze op de dag zelf op in de oven. Dat opwarmen doe ik in de reservoir-bakken (zonder deksel, maar afgedekt met alufolie) van twee buffetwarmers (zie onderstaande foto’s van de foe yong hai en babi pangang). Ik kan zes reservoirs verdeeld over twee roosters in de oven kwijt. Daarnaast maak ik meestal een grote pan rendang op het fornuis. Na het opwarmen in de oven houd ik de gerechten warm in de buffetwarmers.
Om het rijsstafel festijn helemaal compleet te maken, serveer ik als hapje vooraf kleine mini loempia’s en als dessert groene thee ijs of spekkoek.
Deel je reactie