Ingrediënten
- 250 g volle yoghurt
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- Olie om in te bakken
Verder nodig
- Koekenpan met anti-aanbaklaag, of grillpan
- Kwastje om te bestrijken
Bijna elk land kent wel zijn eigen platbrood. Denk aan pitabrood, wraps, roti, naan en zelfs pizza. Dit 2-ingrediënten platbrood gemaakt van yoghurt en zelfrijzend bakmeel is supermakkelijk om te maken. En daar hou ik van! ?
Je kunt dit platbrood als borrelhap of voorgerecht serveren met wat knoflookboter erbij (zie onderstaande tip) of Oosterse dips zoals hummus, muhammara of baba ganoush, of gebruik het naar eigen invulling zoals je het hierboven genoemde platbrood ook gebruikt.
Basisrecepten, Hartige keuken, Bijgerechten, Voor bij de borrel, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Lekker om te serveren met wat gesmolten roomboter waar je wat knoflook, peterselie en een snufje zeezout door geroerd hebt.
Tip!! Je kunt dit platbrood ook prima invriezen. Voor gebruik rechtstreeks uit de diepvries 10 tot 15 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Doe de yoghurt, het bakmeel en een snuf zout in een grote kom en roer met een spatel tot een glad en samenhangend deeg. Als het deeg nog teveel plakt kun je wat extra bloem toevoegen. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en stort het deeg hierop. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken.
Rol elk stuk deeg uit tot een platte, ronde of langwerpige lap. Verhit de koekenpan of grillpan en laat heet worden. Bestrijk het brood aan beide kanten met wat olie. Bak het brood in een droge koekenpan of in de grillpan op middelhoog vuur 2 à 3 minuten per kant, of tot het goudbruin en gaar is.
Serveer het platbrood bij voorkeur lauwwarm, dan smaakt hij het lekkerst!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie