Bereiding
Sticky kipgehaktballetjes
Hapje voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 min.
Stap 1.
Meng het kipgehakt, Lee Kum Kee Premium Oestersaus, vijfkruidenpoeder, knoflook, koriander en maizena in een kom door elkaar. Draai met vochtige handen kleine gehaktballetjes van het kipmengsel.
Stap 2.
Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en laat heet worden. Bak de kipgehaktballetjes circa 8 minuten op middelhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
Stap 3.
Schep de warme gehaktballetjes in een kom door de Lee Kum Kee Hoisin-Saus en garneer met sesamzaad en lente-ui. Je kunt de kipgehaktballetjes zowel warm als koud serveren.
Gevulde slabootjes met pittige garnalen
Hapje voor 4 personen
Bereiding: 15 min.
Stap 1.
Meng de garnalen in een kom met de Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus, knoflook en Lee Kum Kee Pure Sesamolie. Laat 5 minuten marineren.
Stap 2.
Haal de slablaadjes los, was ze en dep ze voorzichtig droog op een theedoek.
Stap 3.
Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en laat heet worden. Bak de garnalen circa 5 minuten op hoog vuur in de koekenpan tot ze roze zijn. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Stap 4.
Vul de slablaadjes met de garnalen en druppel er vlak voor serveren wat Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie overheen. Let op: Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie is geen laffe pit, maar het echte werk! Gebruik hem dus spaarzaam. 😉
Gebakken champignons
Hapje voor 4 personen
Bereiding: 15 min.
Stap 1.
Borstel de champignons schoon.
Stap 2.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur tot ze iets zijn geslonken en beginnen te kleuren.
Stap 3.
Voeg de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en knoflook toe en warm nog 1 à 2 minuten door. Schep op een mooie serveerschaal.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lee Kum Kee.
om 13:46
Kan je ook ander gehakt gebruiken zoals gemengd of runder?
om 17:00
Ja hoor, dat kan Ingrid, maar kipgehakt is wel erg lekker in dit recept.