3 x lekkere en goedkope maaltijd

3 x lekkere en goedkope maaltijd. De zomervakantie is bijna op zijn eind. Voor veel mensen begint volgende week het normale leven weer. En daarmee pakken we ook het normale ritme, de routine en regelmaat op. Hoe heerlijk ik vakantie ook vind, na een aantal weken lanterfanteren zijn die drie r’s weer meer dan welkom. En ook de broekriem mag weer worden aangehaald, zeker qua eten!

Weekmenu

Een weekmenu maken kan helpen om minder geld aan boodschappen uit te geven en gevarieerder en gezonder te eten. Hier vind je al onze weekmenu’s op een rij.

Tips voor een goedkope(re) maaltijd

1. Eet met het seizoen mee

Groente en fruit uit het seizoen zijn beter voor het milieu, verser en vaak ook goedkoper. Bovendien steun je de lokale landbouw en economie op deze manier.

2. Let op aanbiedingen

In de supermarkt zijn vaak schappen met producten die bijna op de houdbaarheidsdatum zitten en daarom scherp geprijsd zijn.

3. Koken met kliekjes

Gooi restjes eten niet weg maar maak er de volgende dag iets lekkers mee. Denk aan nasi goreng waar je gekookte rijst in kan verwerken of een lekkere frittata waar je groente en aardappels in kunt verwerken.

4. Eet (meer) vegetarisch

Vlees en vis zijn duur dus kook eens wat vaker vegetarisch. Tofu bijvoorbeeld is licht verteerbaar, bevat weinig vet, zit bomvol eiwitten en is goedkoop. Een goed alternatief voor vis of vlees.

3 x lekkere en goedkope maaltijd

Genoeg tips, tijd om je te inspireren met 3 heerlijke en goedkope maaltijden! Weet jij ook een lekkere en goedkope maaltijd, misschien een recept dat je zelf regelmatig op tafel zet? Of weet je nog een goede tip voor een goedkope maaltijd? Deel hem dan hieronder in een reactie, ik ben heel benieuwd!

1. Rauwe andijviestamppot met spekjes en kaas

Rauwe andijviestamppot met spekjes en kaas

Andijvie bevat veel vitaminen en vezels en is een goede bron van foliumzuur. Een van mijn favoriete gerechten met andijvie is deze rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes en blokjes kaas. Makkelijk om te maken en snel op tafel.

2. Pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais

Pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais

Broccoli is een van de gezondste groenten die je kunt eten. Deze pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais is smeuïg op smaak gebracht met tomatenketchup. Een verrassend lekker gerecht dat ook nog eens heel goedkoop is!

3. Preistamppot met vissticks

Preistamppot met vissticks

Prei is een veelzijdige groente vol vitaminen en mineralen. Verwerk hem eens in een lekkere stamppot met blokjes belegen kaas en knapperige vissticks. De vissticks kun je zelf maken met verse vis maar dan wordt dit gerecht iets duurder. Vissticks uit de diepvries zijn goedkoop en makkelijk en smaken heerlijk bij deze pretstamppot.

Hoofdgerechten, Budgetrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(22 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Jeanet

    Bloemkool met uitgebakken spekje en rijst
    Bloemkool roosje klein maken, heb bloemkool blad lichtste gedeelte erafsnijden en heel fijne in hakken ,ui snijden en 1/2 teentjes knoflook ,blikje tomaten puree.
    Bak in olijfolie eerst je spekjes beetje uit niet te hard!
    Daarna uien knoflook .
    Dan blik tomaten puree 2kleintjes even goed ontzuren.
    Gooi daarna je bloemkool roosjes(goed wassen en jong groen gesneden blad erbij)
    Alles goed door scheppen op hoogvuur circa 3/5 minuten beetje 4 seizoenen bij doen scheutje water en op laag vuur bloemkool garen .
    Ik hou van beet gaar😊
    Ondertussen je rijst koken .
    Ik vind het lekker om er zilveruitjes er bij te serveren.
    Eetsmakelijk alvast

    1. Dat klinkt heerlijk Jeanet! Ga ik ook eens proberen. Bedankt voor het delen! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde