Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
3x bakken met kersen
Het is kersentijd! Wij hoeven tegenwoordig ons huis niet meer uit voor kersen, in onze achtertuin staat namelijk een grote kersenboom die elk jaar garant staat voor een overvloedige oogst! Ik ben dol op kersen. Niet alleen om zo van te snoepen, maar ook om mee te bakken. Kersengebak is heerlijk! Hieronder heb ik drie heerlijke zoete baksels met kersen op een rij gezet. Welke kies jij?
1. Kersenkruimeltaart
‘Oh my’… Dit is misschien wel de lekkerste taart die ik tot nu toe ooit gemaakt heb, Amerikaanse kersenkruimeltaart! Alle lagen in deze taart zijn perfect in balans, de knapperige bodem en korst, zoete kersenvulling en krokant zoete kruimels om het af te maken. ‘Heavenly delicious cherry crumble pie!’
2. Kersenflap met slagroom
Een prachtige bak met kersen gescoord? Maak er deze heerlijke kersenflappen mee! Knapperig bladerdeeg gevuld met zelfgemaakte kersenvlaaivulling en een flinke toef slagroom. Volgens man- en dochterlief zijn dit de lekkerste flappen die ik ooit gemaakt heb. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd!
3. Clafoutis
Zodra de Betuwse kersenbomen vol trots pronken met hun eerste warm-rode vruchten, duik ik mijn heiligdom in voor clafoutis: kersengebak uit de Franse keuken.
Clafoutis wordt traditioneel gemaakt met kersen, maar je kunt er naar hartelust mee variëren. Zo maakte ik ook een pruimenclafoutis met de sappige oogst uit de boomgaard van mijn ouders, maar verlies jezelf ook gerust in andere snoepjes: aardbeien, frambozen, bramen … allemaal heerlijk.
Bestrooi de clafoutis vlak voor het opgaan van het toneeldoek met poedersuiker en serveer hem lauwwarm als nagerecht, eventueel met een mooie bol vanille-ijs. En dan: genieten maar!
Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten
Deel je reactie