Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
3x bruschetta recept
De allerlekkerste bruschetta ooit at ik vorig jaar zomer op vakantie in Italië. Op uitnodiging van Eurocamp mochten wij in een luxe stacaravan verblijven op twee prachtige campings in Italië. Wat een feest was dat! (Lees hier mijn uitgebreide vakantieverslag.)
Halverwege onze eerste vakantieweek gingen we ’s avonds uit eten in het restaurant op de camping. Terwijl we ons tegoed deden aan lokale Italiaanse wijn en bruschetta met tomaat zagen we vanaf het hoge terras langzaam de zon wegzakken in het Gardameer. Het was een intens genotmoment.
Vanaf dat moment zijn bruschetta en vakantie voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Telkens als ik dat gelukzalige vakantiegevoel opnieuw wil herbeleven, maak ik bruschetta. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer heerlijke varianten mogelijk. Om je te inspireren heb ik naast de tomatenbruschetta nog twee andere varianten gemaakt. Zit je er klaar voor? Komen ze!
Bruschetta basisrecept
Snijd een stokbrood in schuine plakken en bestrijk met wat olijfolie. Rooster het stokbrood op de barbecue, in een droge, hete grillpan, of in de oven op de grillstand, totdat ze donkere grillstrepen hebben of goudbruin zijn. Halveer een teen knoflook en wrijf met de opengesneden knoflookkant over het brood — zo krijgt het brood een subtiele knoflooksmaak. Je bruschetta is nu klaar om te beleggen.
Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Snijd twee tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten en het sap. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng met 1 eetlepel fijngesneden basilicum, een half uitgeperst teentje knoflook, een theelepel olijfolie en een snuf zeezout. Schep op de bruschetta en serveer.
Bruschetta met gegrilde courgette en ricotta
Snijd de courgette in dunne plakken en grill op de barbecue of in een hete grillpan, totdat ze donkere grillstrepen hebben en zacht zijn. Bestrooi de courgette met wat zeezout en hussel op een bord om met een scheutje extra vierge olijfolie. Roer 250 gram ricotta los met de rasp van een halve citroen, 1 el fijngesneden basilicum en 1 el geroosterde pijnboompitjes. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Besmeer de bruschetta met de ricotta en beleg met de gegrilde courgette.
Bruschetta met Parmaham en mozzarella
Beleg de bruschetta met een plak Parmaham, een plakje mozzarella en een blaadje basilicum.
Bovenstaande bruschetta recepten zijn ideaal om te maken op de camping. Het enige dat je dan nodig hebt om ze te maken is een barbecue!
Is jouw campingvakantie voor aankomende zomer al geboekt? Hier deel ik mijn tips voor koken op de camping en vind je de link naar het — gratis te downloaden — receptenboekje dat Eurocamp maakte van mijn op de camping gekookte recepten!
Op vakantie met kinderen? Mijn vakantietip voor 2017!
Dit jaar zijn er op verschillende campings nóg meer voorzieningen voor kinderen, zoals professionele dans- en acteerlessen waarbij kinderen nog meer liedjes mee kunnen zingen en kunnen dansen. http://www.eurocamp.nl/camping-aanbiedingen-en-korting/nieuws/nieuw-in-2017.
Is jouw kind een echte ‘foodie’ in de dop? Op sommige campings worden speciale kookworkshops voor kinderen georganiseerd: http://www.eurocamp.nl/over-eurocamp/kinderclubs/leos-fun-station-plus
Dit artikel is gemaakt is samenwerking met Eurocamp.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Voor bij de borrel
om 12:37
Hoi Annemiek,
Afgelopen weekend heb ik ze gemaakt en ze waren heerlijk! Het brood had ik in de middag klaar gemaakt (nog niet belegd), en bewaard op een rooster. Bleef goed knapperig.
Een uur voor dat de eters kwamen heb ik de bruschetta’s belegd en alles bleef knapperig.
Alle bruschetta’s bij elkaar op een grote plank gedecoreerd, het ziet er er dan heel vrolijk uit.
Dit recept is (ook al..) een echte aanrader!
om 11:50
Superleuk om te horen Willeke!
om 10:13
Enig idee hoe lang ik ze van te voren al kan maken?
om 12:10
Na het beleggen van de bruschetta wordt het brood snel zachter dus ik zou ze na beleggen direct serveren. Wel kun je de bruschetta van tevoren maken en tot gebruik bewaren in een luchtdichte zak of bak. Vlak voor serveren kun je ze dan beleggen.