Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
3x lunchbox idee (+WIN!)
Elke dag een lekker en gevarieerd broodtrommeltje meenemen naar school of werk, dat valt niet altijd mee toch?
Soms ontbreekt het je gewoon aan inspiratie, of heb je niks anders in huis dan pindakaas en hagelslag. Ik werk thuis en kan eten wat en wanneer ik wil, maar Johan en Ella-Marie zijn voor hun middaglunch aangewezen op het alom bekende broodtrommeltje. Vijf dagen in de week brood in je broodtrommel, dan wil je graag wat variatie!
Gelukkig is er tegenwoordig een ruime keus aan lekker brood. Van wit tot donkerbruin, van fijn tot grof. Ik koop meestal volkorenbrood gemaakt van volkorenmeel. Niet alleen omdat wij dat het lekkerst vinden, maar ook omdat daar de meeste vezels en voedingsstoffen inzitten. Hierdoor heb je lang een verzadigd gevoel waardoor je minder snel toegeeft aan ongezonde tussendoortjes.
3x gezonde boterham + beleg!
Maar naast goed brood wil je natuurlijk ook lekker, en het liefst ook een beetje gezond, broodbeleg. Gelukkig kun je met brood alle kanten op. Niks mis natuurlijk met een broodje kaas of jam, maar zeg nou zelf, dat kan creatiever! Zo zijn onderstaande drie variaties echte Verweij-favorietjes! 🙂
Likkepot
- Donker oerbrood belegd met likkepot, zoete puntpaprika, sjalot en peterselie? Johan zijn favoriet!
Gezond
- Waldkorn volkorenbrood (eventueel licht geroosterd en bestreken met een dun laagje mayonaise) belegd met tomaat* (zie onderstaande tip om je broodje langer vers te houden!), romige avocado, hardgekookt ei (of een gepocheerd eitje als hij niet in de broodtrommel hoeft!) en tuinkers. Hier mag ik Ella-Marie voor wakker maken!
Pindakaas
- Mijn favoriet? Stevig volkorenbrood met zonnebloempitten besmeerd met een dikke laag smeuïge pindakaas, plakken kipfilet, komkommer, sambal (manis) en gefrituurde uitjes. Serieus, dat moet je proeven. Zoooooo lekker!
Tip! Vinden jouw kinderen scherpe smaken niet zo lekker, laat dan de sjalot en sambal achterwege van de broodjes met likkepot en pindakaas.
Zo blijven je broodjes langer vers
- Beleg je brood bevroren, zo blijft het langer vers
- Verpak ‘natte’ ingrediënten zoals komkommer en tomaat apart in een zakje en doe dit pas op je brood als je het opeet. Zo voorkom je nat en klef brood.
- Verpak broodjes met hagelslag of andere losse ingrediënten die makkelijk tussen het brood uitvallen in een apart zakje of wikkel in alufolie. Dit kun je zowieso met alle broodjes doen voor een extra vers garantie.
- Bewaar je lunchbox bij voorkeur op een koele plek. Niet in de koelkast, dan droogt je brood sneller uit. Plak een sticker op je lunchbox om te voorkomen dat iemand anders ermee vandoor gaat.
De smaak te pakken gekregen met het beleggen van broodjes? Bedenk samen met je kids nieuwe smaakcombinaties! Wie weet is jouw zoon of dochter een culinair wonder in de dop!
Winactie!
De bakkerijsector in Nederland en België hebben in 2018, met steun van de Europese Unie, de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal!’ gelanceerd. Doel van deze campagne is om de consument ervan te overtuigen dat brood een rijk en uniek product is. Wij Verweijtjes zijn in elk geval overtuigd. Altijd al geweest trouwens. Brood is gewoon lekker en gezond!
Als onderdeel van deze campagne mag ik vijf leuke pakketten weggeven bestaande uit:
- Broodplank ‘Brood uit Europa. Goed Verhaal’
- Broodmes van Laquiole Style De Vie
- Rood-gestreepte theedoek
Zo maak je kans!
Wie bedenkt het nieuwe, gezonde broodtrommelrecept voor Brood.net? Laat hieronder in een reactie weten wat jouw favoriete broodtrommelrecept is. Een mooie foto van jouw heerlijke broodje vinden we natuurlijk ook erg leuk! Je kunt ook meedoen via mijn social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Zoek daar dan even het bericht van de winactie op en laat daar je reactie achter. De winnaars maak ik bekend op vrijdag 24 januari. Ik ben heel benieuwd!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Brood.net.
om 12:24
Lekker wraps met kruidenkaas, ham? komkommer en rucola. Met een cup a soupje. Heerlijk!
om 22:11
Bruin of wit brood met roomkaas, kalkoenfilet met avocado, komkommer, ijsbergsla en gekookt ei. Bij onze meiden een succes!
om 10:25
Speltbrood of volkorenbrood besmeren met heksenkaas ,een plak kaas ,stukjes komkommer en beetje gedroogde uitjes. Schuin doorsnijden.
om 20:43
Een heerlijk (zelf dik) gesneden grof volkoren boterham met roomboter (zooo lekker!) belegd met rucola. In apart bakje huttenkase en gesneden avocado (avocado ook apart met pit). En tot slot peper en zout on top!
om 17:40
1. Volkorenbrood besmeerd met ketchup + beetje Italiaanse kruiden, ham en kaas.
2. Volkorenbrood besmeerd met sambasaus, kipfilet en schijfjes tomaat
Apart: hard gekookt ei, komkommerschijfjes, kerstomaatjes
Eet smakelijk!
om 15:25
– Grof volkoren brood van de bakker, besmeren met een laag ”zoete-peper” tapenade, beleggen met kalkoenfilet. Eventueel afmaken met wat rucola / komkommer.
– boerenbeschuit met noten en zaden, hüttenkäse en jam.
om 10:12
Sandwich kip-pesto!
Lekker brood, besmeren met een laagje gemengd mayo+truffelmayo (50/50)
Daarop een bedje van rucola sla, en een laag kippenvlees (gemak: vleeswaren kipfilet van de slager, echt lekker: langzaam gegaarde kipdij, gevezeld en afgekoeld) en wat peper en zout.
Aftoppen met zelfgemaakte groene pesto, een paar pijnboompitjes en een beetje schaafsel van parmezaanse kaas.
Smakelijk!
om 15:47
Brood spies voor school
Brood komkommer kaas sla kewpie
Met uitsteek vorm allemaal rondjes uitsteken.
Komkommer in plakjes snijden.
Brood besemeren met kwepie (of gewone mayo of roomkaas).
Alles spiezen om en om….
Een feestje in het trommeltje…❤