Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de baguette in plakken en leg op het bakblik. Drizzle wat olijfolie over het stokbrood en bestrooi met weinig zeezout uit de molen.
Croque-monsieur
Roer in een kom de crème fraîche, geraspte kaas en beenham door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Verdeel het crème-fraîchemengsel over 1/3 van het stokbrood. Het overige stokbrood wordt pas na het bakken in de oven belegd.
Bak het stokbrood circa 8 minuten in het midden van de oven of tot het stokbrood licht goudbruin en krokant is en het crème-fraîchemengsel begint te kleuren.
Zalmtartaar
Snijd de zalmfilet fijn en meng in een kom met de crème fraîche, rode ui en citroenrasp. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Vorm met twee (thee)lepels een quenelle van de zalmtartaar en beleg de helft van de onbelegde crostini’s hiermee. Garneer met wat cress.
Likkepot
Meng de likkepot of smeerworst met de helft van de sjalot, peterselie en paprika en smeer op de overige crostini. Garneer met de overige sjalot, peterselie en paprika.
Leg op een mooie schaal en serveer.
Deel je reactie