Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
5 makkelijke hapjes voor Kerst
Toen ik onlangs op Facebook de vraag stelde wat voor recepten jullie deze decembermaand graag zouden willen zien, was het antwoord veel “makkelijke hapjes voor kerst”. Ik dook mijn KeukenLiefde-archief in en vond al snel de onderstaande vijf hapjes. Stuk voor stuk makkelijk om te maken en vooral superlekker!
1. Geitenkaashapje met serranoham
Zachte geitenkaasballetjes gerold door gehakte cranberry en pistache en op een prikker gestoken met een plakje serranoham. Makkelijker dan dit wordt het niet!
2. Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas
Dit bladerdeeghapje met zalm en roomkaas kun je eventueel al een dag (of nu al!) van tevoren maken. Bak de rolletjes zoals aangegeven in de oven, maar bak ze iets korter zodat ze licht goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de vriezer. Warm de bevroren rolletjes voor serveren circa 20 tot 30 minuten op in een voorverwarmde oven op 160 graden, of totdat ze door en door warm en goudbruin zijn. Maar met een rol vers bladerdeeg is het eigenlijk net zo snel om ze à la minute te maken.
3. Stokbroodje ossenworst
Een heerlijk 0er-Hollands hapje is dit stokbroodje ossenworst met fijngesneden augurk, sjalot, pittige mayo en tuinkers. Met gemak gemaakt in 10 minuten!
4. Camembert uit de oven
Deze camembert uit de oven is heerlijk om als hapje te serveren. In plaats van druiven en walnoten (zo serveer ik hem graag als nagerecht) kun je hem als hapje serveren met knapperige staafjes rauwkost om lekker in de camembert te dippen. Denk aan staafjes wortel, bleekselderij, appel, stokbrood en eventueel wat soorten gedroogde ham. Leg alles op een grote houden plank en zet op het midden van de tafel, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.
5. Blini met zalm
Maak de blini’s al een dag (of nog eerder) van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte zak in de koelkast. Je kunt blini’s zowel warm als koud serveren, maar lauwwarm vind ikzelf het lekkerst. Warm ze voor serveren even op in de koekenpan of in de oven. Voor een extra feestelijk accent kun je er ook nog wat kaviaar of zalmeitjes bij serveren!
Deel je reactie