Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
5x de lekkerste barbecue spies
Steek jij graag de barbecue aan op een mooie zomerdag? Je kunt natuurlijk naar de slager om daar lekkere spiesen te kopen maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Om je te inspireren heb ik de lekkerste barbecuespiesen voor je op een rij gezet. Heel benieuwd welke jouw favoriet is!
1. Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing
Steek jij vanavond de barbecue aan? Maak nu alvast deze gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing om er straks op te leggen. Door de marinade wordt het vlees lekker mals en krijgt het een licht pittige smaak. De peterseliedressing met citroen is lekker fris en heerlijk om na het grillen over het vlees te druppelen. Serveer de gemarineerde biefstukspies bijvoorbeeld met deze aardappel– of couscoussalade.
2. Kipsaté
Wie is er niet dol op een kipsaté met satésaus? Heerlijk in de zomer om te grillen op de barbecue, maar ook binnen prima te bereiden in de grillpan of in de oven. Een perfect weekendgerecht met zelfgebakken frietjes! Ook bak ik soms de gemarineerde kipsaté zonder stokjes in de koekenpan en roer er vlak voor serveren een flinke lepel satésaus doorheen. Serveren met wat rijst, kroepoek en frisse ijsbergsla en smullen maar.
3. Braadworst spies met currysaus
Een lekkere variant op Duitse curryworst is deze braadworst spies met currysaus. Eigenlijk is hij te lekker om alleen in de zomer te eten, want hij smaakt het hele jaar door. Kan de barbecue niet aan, dan bak je hem gewoon binnen in de grillpan.
4. Griekse groentespies met halloumi
Liever een vegetarische spies? Dat kan natuurlijk ook. Deze Griekse groentespies met halloumi is heerlijk! Lekker om te serveren met deze couscous– of bulgursalade.
5. Garnalenspies van de barbecue
De lekkerste garnalenspiesjes voor op de barbecue maak je zelf. Een uurtje marineren geeft al een lekkere smaak, maar een hele nacht marineren is nog beter. De marinade trekt dan goed in de garnalen en zo krijgen ze een heerlijke smaak. Lekker met aioli of frisse citroenmayonaise.
Deel je reactie