Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
5x gerecht met sperziebonen
Sperziebonen! In huize Verweij zijn we er dol op. Je kunt er alle kanten mee op. Of ik ze nu verwerk in een salade, of serveer als bij- of hoofdgerecht, een gerecht met sperziebonen valt altijd in de smaak. Om je te inspireren heb ik vijf heerlijke gerechten met sperziebonen op een rij gezet. Stuk voor stuk komen ze hier regelmatig op tafel. Welke kies jij?
1. Salade niçoise
De klassiek Franse (maaltijd)salade met krieltjes, tonijn, sperziebonen en ei is een ideaal campinggerecht: de bereiding is snel en eenvoudig en het resultaat verbluffend!
Er zijn ontelbaar veel varianten van dit recept, maar ik maak hem het liefst op klassieke wijze met tonijn, groenten en ei. In sommige varianten wordt ook ansjovisfilet toegevoegd: die prak ik het liefste fijn en klop hem door de dressing voor een heerlijke zoute kick!
2. Sajoer boontjes
Een heerlijk Indonesisch bijgerecht waar iedereen dol op is zijn sajoer boontjes, oftewel sperziebonen in een licht pittige kokossaus. Je kent vast de pakjes boemboe voor sajoer boontjes van Conimex, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder!
Onderstaande ingrediënten zijn verkrijgbaar in de meeste goed gesorteerde supermarkten en anders vind je ze in de toko.
3. Mexicaanse wraps
Ik ben dol op zachte tortillawraps en heb ze altijd standaard in huis. Deze Mexicaanse wraps gevuld met gehakt en sperziebonen maak je heel makkelijk zelf zonder pakje of zakje!
4. Kip caprese met penne en sperziebonen
Deze kip caprese uit de oven met penne en sperziebonen is een feestje om te maken en vooral om op te eten!
5. Hollands satépannetje met sperziebonen
Ik ben dol op makkelijke eenpansgerechten zoals dit Hollands satépannetje met sperziebonen. Kleine krieltjes in de schil en knapperige sperziebonen worden zachtjes gaar gesmoord in een smakelijke satésaus. Serveer met een gebakken spiegelei en het smulfeest kan beginnen.
Deel je reactie