Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
5x recept met asperge en ei – een gouden combi
Witte asperges en ei: twee ingrediënten die voor elkaar gemaakt lijken te zijn! Omdat het ook een heerlijke combi is om tijdens de paasbrunch of het paasdiner te serveren zet ik vandaag 5 heerlijke recepten op een rij waarin deze twee toppers samen de hoofdrol spelen. Enjoy!
1. Aspergeschotel met ham en kaas
Deze aspergeschotel met ham en kaas kun je ‘s ochtends of zelfs een dag van tevoren al maken, zodat je hem ‘s avonds alleen nog maar de oven hoeft in te schuiven. Serveer met wat krieltjes of pasta en geniet!
2. Aspergecrèmesoep
Genieten van een heerlijke lentesoep? Deze zachte aspergecrèmesoep is heel makkelijk om te maken. Om de aspergesoep af te maken, garneer je hem met reepjes beenham, hardgekookt ei en bieslook. Jum!
3. Aspergeplaattaart met brie en prosciutto
Deze snel te maken aspergeplaattaart met romige brie, honing en prosciutto behoort tot één van mijn favoriete asperge gerechten! Ook heerlijk om tijdens de paasbrunch op tafel te zetten.
4. Tortellini salade met asperges
Kaastortellini is echt één van mijn guilty pleasures: ik kan met gemak een heel pak tortellini in mijn eentje opeten. En wat mij betreft hoeft daar verder ook niks bij. 🙂 Maar vooruit, met asperges, ei, ham en prei wordt het smulfeest pas echt compleet!
5. Witte asperges met ham, ei en botersaus
Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken: witte asperges geserveerd met beenham, een zacht gekookt ei en hemelse botersaus! Mijn all time favoriet!
Lenterecepten, Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Paasrecepten
Deel je reactie