Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
5x zomers recept met feta
Bij ons in de koelkast ligt bijna altijd een stukje feta. Zeker in de zomer. Feta smaakt goed bij heel veel gerechten. Je denkt natuurlijk als snel aan een salade, maar feta is heel veelzijdig. Zo kun je hem als smaakmaker verwerken in bijvoorbeeld een hamburger (zie de bifteki hieronder), of aan een spies rijgen met kip (zie de Griekse kipspiezen hieronder). Hieronder heb ik 5 keer een heerlijk zomers recept met feta voor je op een rij gezet. Welk gerecht je ook kiest, feta maakt het smulfeest compleet.
1. Couscoussalade met komkommer, tomaat en feta
Couscous is een heerlijk ingrediënt om op voorraad te hebben in je kelderkast. Deze couscoussalade met komkommer, tomaat en feta is gemaakt in een handomdraai en smaakt overal lekker bij. Zo kun je hem meenemen naar je werk als lunch, of serveren als avondeten met bijvoorbeeld gegrilde vis of kip erbij. In de zomer neem ik deze couscoussalade graag mee naar een picknick, of ik serveer hem bij de barbecue. Zie ook de serveertips in het recept.
2. Gemarineerde Griekse kipspiesjes
Voor deze Griekse kipspiesjes liet ik me inspireren door de geliefde Griekse salade die overal in Griekenland geserveerd wordt. De frisse citroenmarinade met oregano en tijm geeft de spiesjes die heerlijke, authentieke smaak en maakt de kip nog malser.
3. Watermeloen-feta salade
In Griekenland eten ze deze simpele salade graag als ontbijt, maar hij smaakt ook heerlijk als fris tussendoortje, of als gezonde lunch. Het lijkt misschien een vreemde combi, maar de friszoete watermeloen combineert fantastisch met de zoutige feta. Een match made in heaven!
4. Bifteki met feta
Bifteki is de Griekse variant van onze hamburger. In deze variant zit ook feta, dat geeft een heerlijke smaak. Heerlijk om te serveren met een Griekse salade (recept hieronder), romige tzatziki, vers brood en/of geroosterde Griekse ovenaardappels.
5. Griekse salade
Hoewel mijn laatste vakantie op Griekenland inmiddels alweer vele jaren geleden is, herinner ik me de Griekse salade nog als de dag van gisteren. Gebruik het liefst tomaten met een zoete, volle en vlezige smaak zoals bijvoorbeeld roma of vleestomaten. Het is een heerlijk lunchgerecht, maar geserveerd met lekker vers en knapperig brood smaakt de salade met dit warme weer ook heerlijk als licht hoofdgerecht.
Deel je reactie