Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
6x de lekkerste aardappelsalade
Wie is er niet dol op aardappelsalade. Iedere familie heeft wel zijn eigen recept. Er zijn veel verschillende soorten aardappel waarmee je kunt experimenteren en die voor een groot deel de smaak bepalen. Ook met de saus kun je variëren. Zo geeft mayonaise een romig resultaat, yoghurt of kwark zijn romig en fris. Ook zure room en crème fraîche zijn veelgebruikte opties. Of gebruik een combinatie. De Duitse kartoffelsalat wordt aangemaakt bouillon, olie en azijn en is daardoor wat lichter en frisser van smaak. Van deze laatste variant vind je nog geen recept op KL maar komt er binnenkort wel aan. Ook met de vulling kun je variëren maar in bijna elke variant zit wel een gesnipperd uitje en verse tuinkruiden.
Hieronder heb ik 6 aardappelsalades voor je op een rij gezet die op KL populair zijn. Heb jij ook een favoriet recept? Of mis je nog een lekkere variant? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!
1. Goddelijke aardappelsalade
Deze goddelijke aardappelsalade met mais, augurk en ei is verrukkelijk. Ik gebruik verse krieltjes in de schil die ik na het koken pel. Dat is iets meer werk, maar de aardappel smaakt dan wel het lekkerst vind ik. Vind je dat toch teveel werk, dan kun je ook verse, reeds gepelde krieltjes gebruiken.
2. Aardappelsalade met venkel en gerookte kip
Een heerlijke variant is deze aardappelsalade met knapperige venkel en gerookte kip. Een van mijn persoonlijke favorieten.
3. Zoete aardappelsalade met spekjes
En wat denk je van een zoete aardappelsalade? Deze versie met spekjes, dille en romige yoghurtsaus is echt verslavend lekker. Je kunt hem lauwwarm als hoofdgerecht serveren met gebakken vis, kip of beenham, of koud meenemen naar je werk als lunch.
4. Aardappelsalade met ham
Deze aardappelsalade met ham en een romige saus van Griekse yoghurt en mierikswortel smaakt heerlijk bij geroosterd vlees van de barbecue. De mierikswortel geeft de aardappelsalade een aangenaam pitje.
5. Aardappelsalade van Opperdoezer Ronde
Er zijn veel verschillende soorten aardappel waar je mee kunt experimenteren en die voor een groot deel de smaak van de aardappelsalade bepalen. De Opperdoezer Ronde is niet zomaar een pieper. Dit smakelijke aardappeltje mag alleen verbouwd worden in het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. Het is een vastkokende aardappel met een flinterdun schilletje. Schillen is dan ook niet nodig, even schoonboenen onder de kraan en klaar. In dit recept snijd ik hem in kleine blokjes waardoor de salade een fijne structuur krijgt.
6. Romige aardappelsalade met augurk
Deze romige aardappelsalade met frisse augurk en bieslook maak je heel makkelijk zelf. Door een deel van de mayonaise te vervangen door yoghurt is hij wat lichter en frisser van smaak. Heerlijk bij de barbecue, maar ook lekker als lunch of bijgerecht.
Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten
Deel je reactie