Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
7x de lekkerste borrelsalade
Wij zijn thuis dol op borrelmomentjes. De zondagmiddag of ’s avonds in het weekend zijn hier favoriet. Borrelsalades zoals eiersalade, beenhamsalade of kipsalade maken wij het liefste zelf. Dat is helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Laat je ook gerust inspireren door dat wat in je koelkast ligt. Eieren hebben wij altijd in huis, maar ook kip en ham liggen vaak in de koelkast. Voor de luxere borrelsalade zoals carpaccio- en zalmsalade moet je misschien eerst even naar de winkel, maar dat is het ritje meer dan waard. Ter inspiratie heb ik 7x onze favoriete borrelsalade voor je op een rij gezet. Wat is jouw favoriet? Heb jij ook een favoriete borrelsalade die je altijd zelf maakt? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!
1. Eiersalade met kerrie en bieslook
Deze eiersalade met kerrie en bieslook is al jaren mijn favoriete borrelsalade om op een toastje te smeren. Lekker bij de borrel, of op een verjaardag. Het recept is supersimpel. Misschien dat hij daarom ook wel bij (bijna) iedereen in de smaak valt.
2. Zalmtartaar
Deze zalmtartaar is gemaakt van zowel verse als gerookte zalm en heeft daardoor een hele fijne en subtiele vissmaak. Serveer met wat geroosterd brood als elegant borrelhapje, of als voorgerecht met wat rucola, kappertjes en in de oven gepofte cherrytomaat. Genieten!
3. Kip-kerriesalade
Deze kip-kerriesalade maak ik regelmatig. De appel maakt hem lekker fris en het vleugje gembersiroop geeft een lekker zoetje. Lekker op een toastje of stokbroodje bij de borrel, of smeer op een broodje als lunchgerecht.
4. Beenhamsalade
Deze beenhamsalade met ei en frisse augurk is een aanrader! In een handomdraai gemaakt met maar een paar ingrediënten.
5. Carpaccio tapenade
Deze carpaccio tapenade zag ik altijd bij de slager liggen en het inspireerde me om hem zelf te maken. Het enige dat je hiervoor hoeft te kopen is een verpakking carpaccio inclusief parmezaan en pijnboompitjes. De dressing in het pak gebruik ik niet, maar die kun je in de koelkast bewaren voor iets anders. De kappertjes zitten niet in de verpakking maar heb ik altijd in huis. Ze geven een heerlijk fris zuurtje aan de carpaccio tapenade, dus ik zou ze zeker extra toevoegen.
6. Ham-preisalade
Ook deze ham-preisalade kocht ik vroeger bij de slager of in de winkel. Alleen vind ik de saladesauzen (of eigenlijk zijn het sauzen met een beetje vulling) vaak te zoet, te zout of teveel. Bovendien is zo’n bakje saus behoorlijk prijzig. Gewoon lekker zelf maken dus! Deze goed gevulde ham-preisalade is heerlijk en zo gemaakt.
7. Kipsaté-salade
Ik sluit de rij af met deze kipsaté-salade: malse stukjes kip in een heerlijke, zelfgemaakte pindasaus. Maak hem snel, want hier word je gegarandeerd blij van!
om 23:42
Ik maak tonijnsalade zelf met een blikje tonijn en een bakje tonijnsalade van Johma bijvoorbeeld.
Het vocht dat in het blikje zit eruit laten lopen.
Deze 2 componenten door elkaar prakken, dit is alles.
Je kunt het nog lekkerder maken door er een fijn gesneden appeltje aan toe te voegen.
Of een eetlepel kappertjes is ook lekker.
om 08:49
Zelfgemaakte tonijnsalade is idd ook heerlijk en makkelijk om te maken. Zalig op de tuna melt!