Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
7x de lekkerste cake
Wat is er nou lekkerder dan een versgebakken plakje cake bij de koffie of thee? In de loop der jaren heb ik diverse cakerecepten met jullie gedeeld, maar de cake is nog lang niet op! Ik ben er dol op. Met maar vier ingrediënten maak je de lekkerste basiscake waarmee je eindeloos kunt variëren. Vandaag deel ik mijn favoriete cakerecepten met jullie!
1. Basisrecept vanillecake
We beginnen natuurlijk met een goed basisrecept! Een eenvoudige vanillecake mag in geen enkel kookrepertoire ontbreken. De perfecte vanillecake heeft een knapperig korstje vanbuiten, is luchtig en sappig vanbinnen en heeft een verrukkelijk, zachte vanillesmaak van verse vanille!
2. Snickerscake
Cake is een van mijn favoriete baksels om te maken. Het basisrecept zit in mijn hoofd en is heel eenvoudig. Een simpele vanillecake is heerlijk, maar ik vind het ook leuk om met het basisrecept te varieëren. Zo voeg ik dit keer gehakte Snickers, pinda’s en chocolade toe aan het basis cakebeslag. Het resultaat is deze heerlijke Snickerscake!
3. Perencake met koek- en speculaaskruiden
Heb je net als wij een Conference-boom in je tuin staan en ben je op zoek naar een lekker perenrecept? Maak deze eenvoudige perencake met sappige Conference peer een vleugje kruidige koek- en speculaaskruiden. Hij is heerlijk! PS Je mag de peertjes ook gewoon in de winkel halen hoor, het resultaat is net zo lekker. ?
4. Appel kaneel kruimelcake
Tijdens het maken van deze appelcake twijfelde ik of ik kruimels zou toevoegen. Ik ben dol op de lekkere crunch die kruimels aan gebak geven, maar twijfelde of het in dit geval teveel zou worden. Ik voegde de kruimels uiteindelijk toch toe.
5. Stroopwafelcake
Cakerecepten kun je nooit genoeg hebben als je het mij vraagt! Deze stroopwafelcake maak je in een handomdraai en vind gretig aftrek. Ik gebruik zonnebloemolie in plaats van roomboter omdat deze de cake wat minder vettig maakt en een zachte en luchtige cakestructuur geeft. Als je toch liever roomboter of margarine gebruikt, dan kun je dezelfde hoeveelheid in grammen aanhouden als de zonnebloemolie.
6. Yoghurtcake met appel
Deze yoghurtcake aten we op vakantie in Italië en we waren er alledrie dol op. Door de toevoeging van olie en yoghurt is deze cake heerlijk smeuïg. De appel geeft de cake een heerlijke bite!
7. Arretjescake
Een oer-Hollands recept dat vandaag de dag nog net zo populair is als vroeger: arretjescake! Een koude cake (hij stijft op in de koelkast) van koekjes, boter, suiker, eieren en cacaopoeder. Supersimpel en superlekker! Heerlijk bij de thee.
om 11:57
(Bijna) allemaal lekker, maar onze favoriet blijft toch de kruimelcake met jam ?