7x de lekkerste eenpansgerechten

7x de lekkerste eenpansgerechten

Wij zijn dol op eenpansgerechten. Het is een groot gemak om alle ingrediënten in één pan te bereiden en lekker te laten pruttelen. Naar keuze kun je het gerecht serveren met rijst, aardappeltjes of pasta, of serveer het pannetje als maaltijd op zich. Op KeukenLiefde vind je meerdere eenpansgerechten variërend met kip, vlees, vis of vegetarisch. Om je te inspireren heb ik onze favorieten op een rij gezet. Wat is jouw favoriet? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben heel benieuwd!

1. Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons

Een heerlijk jachtsauspannetje met kip, spekjes, sperziebonen en champignons. Lekker om te serveren met witte rijst, pasta of aardappels. Voor een compleet eenpansgerecht kun je tegelijk met de champignons ook voorgekookte krieltjes toevoegen en deze in de saus meegaren. In plaats van kip kun je ook ander vlees kiezen, of maak hem vegetarisch. Zie onderstaande variatietips!

Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons

2. Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen

Curry is een ideaal gerecht om te maken als je weinig tijd hebt om te koken en toch lekker en gezond wil eten. Deze viscurry met zoete aardappel en sperziebonen staat in 20 minuten op tafel en is gezond en voedzaam. Lekker om te serveren met rijst of noedels. Liever geen vis? Zie de variatietips.

Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen

3. Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Dit stroganoff-pannetje met gehaktballetjes is al jaren een favoriet op KL: sappige gehaktballetjes zachtjes gegaard in romige stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Moet je zien hoe snel die pan leeg gaat! Lekker met gebakken aardappels, maar ook met pasta, aardappelpuree, spätzle, stokbrood, of aardappelkroketjes. Eigenlijk smaakt alles er lekker bij.

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

4. Hollands satépannetje met sperziebonen

Op nummer vier vind je dit Hollandse satépannetje met sperziebonen en krieltjes. De krieltjes en sperziebonen worden zachtjes gegaard in een smakelijke satésaus. Ik serveer dit pannetje graag met gebakken eieren en witte rijst.

Hollands satépannetje met sperziebonen

5. Broccoli-pannetje met gehakt en kaassaus

Broccoli is een heerlijke en gezonde groente die vaak bij ons op tafel staat. Iedereen is er dol op. In dit pannetje met gehakt, tomaat en lichte kaassaus speelt broccoli de glansrijke hoofdrol. Serveer hem met gekookte rijst, pasta of aardappels.

Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

6. Kip siam met broccoli, paprika en cashew

Ook wokgerechten zijn eenpansgerechten. Een van onze familiefavorieten is deze kip siam met broccoli, paprika en cashewnoten in zoete ketjapsaus. Makkelijk en snel, hij staat binnen 15 minuten op tafel!

Kip siam met broccoli, paprika en cashew

7. Kippannetje met champignons en room

Een heerlijk kippannetje met champignons, wortel, ui en spek in een lichte wittewijn-roomsaus. Lekker om te serveren met gekookte krieltjes, of knapperig stokbrood om in de saus te dippen. Wil je de saus liever wat dikker, dan kun je hem (als de kip gaar is) binden met een papje van 1 el maizena en een scheutje koud water. Al roerend toevoegen aan de saus en nog even doorwarmen.

Kippannetje met champignons en room

Familiegerechten, Menu, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(11 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde