Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
7x de lekkerste komkommerrecepten
Op dit moment vliegen de zelfgekweekte komkommers ons om de oren. De twee komkommerplantjes die we in het voorjaar in de moestuin hebben gepland blijven maar komkommers geven. Veel meer dan wij met z’n drieën kunnen eten. Weggooien doen we niet, want met komkommers kun je alle kanten op. Om je te inspireren zet ik vandaag de 7 lekkerste komkommerrecepten van KL op een rij. We beginnen met de makkelijkste manier om snel van een hoop komkommers af te komen, namelijk door ze in te maken!
1. Komkommer ingemaakt in zoetzuur
Deze ingemaakte komkommer in zoetzuur is heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld stamppot, macaroni, bami of nasi. Maar ook heerlijk op een broodje hamburger! Het is heel makkelijk om te maken, je hebt alleen wat geduld nodig. Na het inmaken moet je ongeveer drie weken wachten voordat ze optimaal op smaak zijn.
2. Tzatziki komkommersalade
Deze heerlijke romige komkommersalade wordt in Griekenland tzatziki genoemd. Ik was altijd in de veronderstelling dat tzatziki een dikke romige komkommersaus is maar gelukkig wees een oplettende lezer mij erop dat dit niet juist is. Dit gerecht smaakt heerlijk in de zomer bij de barbecue!
3. Komkommerhapje met zalm en roomkaas
Dit heerlijke komkommerhapje met roomkaas en zalm is het perfecte hapje om te serveren op een verjaardag of feestje. Hij is gemaakt in een handomdraai. Maak er genoeg want ze vinden gretig aftrek!
4. Oosterse komkommersalade
Deze Oosterse komkommersalade met rode ui, gember, koriander en rode peper is favoriet in huize Verweij. Het recept is van culy-held Ottolenghi, met een kleine twist van mezelf. Ik eet hem graag als lunch, serveer hem als hoofdgerecht samen met Thaise viskoekjes, of serveer hem bij de macaroni.
5. Eenpansgerecht met rijst en komkommer
Van Johan zijn oma hadden we komkommers gekregen die op moesten en ik besloot ze te verwerken in een makkelijk eenpansgerecht waarvoor ik alles in huis had. Na de eerste hap waren we zo blij verrast, dat ik je het recept niet wil onthouden. Omdat komkommers voor een groot deel uit vocht bestaan, slinken ze enorm tijdens het koken. In dit recept gebruik ik twee komkommers, maar je mag er gerust meer toevoegen. Leef je lekker uit.
6. Sandwich met kip, bacon en komkommer
Zin om jezelf eens lekker te verwennen met een goede lunch? Deze sandwich met gebakken kipfilethaasjes, knapperige bacon en frisse komkommer is snel gemaakt en superlekker.
7. Rijstsalade met ei en komkommer
Kliekje gekookte rijst over? Niet weggooien! Met wat extra ingrediënten maak je er een heerlijke salade van! Deze rijstsalade met ei en knapperige komkommer en paprika smaakt heerlijk fris en romig. Je kunt hem serveren als lunch, tussendoortje of als bijgerecht bij de barbecue.
Inspiratie, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Deel je reactie