7x goedgevulde maaltijdsoep

7x goedgevulde maaltijdsoep

Tijd voor een soepie! Soep staat hier regelmatig op tafel. Nu het herfst is zijn dat vooral goedgevulde maaltijdsoepen. Na zo’n kom hartverwarmende soep kun je er weer helemaal tegenaan. Om je te inspireren heb ik de lekkerste maaltijdsoepen op een rij gezet. Ben benieuwd wat jouw favoriet is, laat het me weten in een reactie hieronder!

1. Franse uiensoep

De bekende Franse uiensoep staat in menig restaurant op de menukaart. De soep wordt geserveerd met stokbrood belegd met Gruyère kaas en vervolgens nog even gegratineerd in de oven. Een verrukkelijke combinatie!

Franse uiensoep

2. Goulashsoep

Wat smaakt er met dit koude winterweer nu beter dan een kop dampende goulashsoep! Deze smaakt precies zoals je hem kent van de wintersport: goedgevuld met stukjes aardappel, paprika en malse stukjes rundvlees. Genieten!

Goulashsoep

3. Bloemkoolsoep met chorizo

Snel een voedzame en gezonde maaltijd op tafel zetten? Deze bloemkoolsoep met krokante chorizo is een heerlijk idee! Serveer als lunch of hoofdgerecht met wat knapperig stokbrood erbij.

Bloemkoolsoep met chorizo

4. Marokkaanse linzensoep

Deze Marokkaanse linzensoep is goed gevuld met pompoen en aardappel en heeft een warme, kruidige smaak. De swirl van frisse yoghurt maakt het af! Lekker met wat platbrood erbij.

Marokkaanse linzensoep

5. Minestrone met kaastortellini

Italiaanse minestrone is een ideale kliekjesverwerker. Deze goedgevulde groentesoep kent geen regels, alles kan en mag erin. Al naargelang het seizoen kun je elke groente toevoegen die je op dat moment voorhanden hebt. Ik gebruik een zomerse groentemix van courgette, sperziebonen, bloemkool en doperwten. Als extra toevoeging voeg ik kaastortellini toe. Zo wordt dit een heerlijke maaltijdsoep!

Minestrone met kaastortellini

6. Indiase Mulligatawny soep

Deze soep proefde ik jaren geleden bij een wijnproeverij-diner in Duitsland, bij onze favoriete wijnboer. Een van de voorgerechten was deze soep, die niemand kende en waar iedereen van onder de indruk was. Natuurlijk vroeg ik de chefkok later op de avond naar zijn recept. Hoewel het nachtelijk uur inmiddels allang gepasseerd was, ik behoorlijk wat wijntjes geproefd had én de chefkok zijn enthousiaste verhaal (uiteraard) in het ratelend Duits deed, wist ik de soep thuis toch na te maken. Deze van oorsprong Indiase Mulligatawny soep is echt verrukkelijk. Probeer hem zelf!

Indiase Mulligatawny soep

7. Knolselderijsoep met truffelolie en croutons

Knolselderij verdient misschien niet de schoonheidsprijs maar smaken doet hij des te meer. Het is een heerlijke, veelzijdige wintergroente. Je kunt hem stoven, bakken, pureren, roosteren, of je maakt er soep van. Mijn favoriet is deze hartverwarmende wintersoep met truffelolie en tijm.

Knolselderijsoep met truffelolie en croutons

Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde