Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
7x koken met gehaktballetjes
Wie is er niet dol op gehaktballetjes? Iets meer werk om te maken dan de grote variant maar wel leuk en smakelijk. Heerlijk om als borrelhapje te serveren, maar ik verwerk ze ook graag in de pasta, of in een ovenschotel. Ter inspiratie heb ik een aantal heerlijke recepten met gehaktballetjes voor je op een rij gezet. Ben benieuwd welke jij gaat maken!
1. Gehaktballetjes uit de oven
Niet uit de pan, maar gebakken in de oven: deze gehaktballetjes met uitjes, mosterd en peterselie zijn lekker sappig en minder vet dan wanneer je ze bakt in boter of olie in de koekenpan. Bovendien scheelt het weer afwas! 😀 Je kunt deze gehaktballetjes ook in de airfryer maken. Zie de onderstaande tip in de bereiding.
2. Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes
Dit pindasauspannetje met gehaktballetjes, paprika en boontjes smaakt heerlijk met witte rijst en frisse ijsbergsla. Of serveer met knapperig afgebakken stokbrood. Zie ook de variatietips in het recept.
3. Gehaktballetjes in champignonroomsaus
Of wat denk je van deze gehaktballetjes in een champignonroomsaus! Een echte familiefavoriet. Lekker met gekookte rijst, gebakken aardappels, pasta en gekookte broccoli of sperziebonen.
4. Verse tomatensoep met gehaktballetjes
Er gaat niks boven verse tomatensoep. Welke tomaten je gebruikt maakt niet zoveel uit (een mix kan ook), maar hoe rijper en zoeter hoe lekkerder het resultaat. Voor de smaak voeg ik ook verse basilicum en een vleugje room toe. Mmmm…. De gehaktballetjes maken het smulfeest compleet!
5. Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren al draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.
6. Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Een Oosters gerecht met Hollands tintje! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die maak je in een handomdraai – maar je kunt ook kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.
7. Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus
Ik sluit de rij af met een dampende ovenschotel. Daar ben ik dol op! Je kunt hem van tevoren al maken en hebt naderhand bijna geen afwas. Deze ovenschotel met krieltjes, gehaktballetjes, bloemkool, cashewnoten en kaassaus is een dikke aanrader.
Deel je reactie