Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
7x lekker snel uit de wok
Bijna wekelijks staat er bij ons wel een gerecht uit de wokpan op tafel. Natuurlijk omdat het lekker is, maar ook omdat het snel op tafel staat. Met een tienerdochter in huis die doordeweeks naar voetbaltraining en scouting gaat is er vaak weinig tijd om te koken. Een lekker gerecht uit de wok biedt dan uitkomst. De meeste wokgerechten zet je binnen 20 tot 30 minuten op tafel en zitten bomvol verse groenten. Ter inspiratie heb ik zeven heerlijke wokgerechten voor je op een rij gezet!
1. Noedels sweet chili met garnalen
Deze wokschotel met roerbaknoedels, garnalen en lekker veel verse groenten staat binnen 20 minuten op tafel! Voor een nog snellere variant kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken, maar ik kies en snijd mijn groenten graag zelf. Het woksausje maak ik heel eenvoudig van zoete chilisaus en sojasaus. Simpel en heel lekker!
2. Bami met varkensreepjes, chilisaus en cashew
Een lekker gerecht op tafel zetten dat snel klaar is? Probeer deze roerbakschotel met bami, magere varkensreepjes, knapperige groenten en cashewnoten en zoete chilisaus.
3. Pad thai met kip
Heb je het al in de gaten? Ik zit momenteel in een pad thai fase. 🙂 Het is gewoon zo verslavend lekker! Er zijn veel varianten van pad thai en dit keer maak ik hem met kippendij. Die blijft lekker sappig tijdens het wokken.
4. Pasta met garnalen in pesto-roomsaus
PASTA MET GARNALEN IN PESTOROOMSAUS – Dit is nog steeds één van de best bekeken pastarecepten op KeukenLiefde: pasta met garnalen in pestoroomsaus! Na de eerste hap snap je meteen waarom.
5. Kip siam met broccoli, paprika en cashew
Een van mijn favoriete Oosterse gerechten is deze kip siam met broccoli, paprika en cashewnoten in zoete ketjapsaus. Supermakkelijk om te maken en binnen 15 minuten op tafel!
6. Varkenshaas roerbak met broccoli en wortel
Deze varkenshaas roerbak met broccoli en wortel is ideaal voor een drukke, doordeweekse werkdag. Hij staat in 15 minuten op tafel! Voor het lekkerste resultaat laat je het vlees marineren. Dat kan ‘s ochtends voordat je naar je werk gaat of zelfs de avond ervoor al. Ben je het vlees vergeten te marineren? Geen ramp, ook met een marinadetijd van 10 minuten krijg je een lekker resultaat.
7. Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die je overigens maakt in een handomdraai! – maar je kunt ook prima kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.
Deel je reactie