Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
8x de lekkerste broodsnacks
Zin in een snelle lunch maar geen zin in een broodje kaas? Maak dan een van deze snelle broodsnacks. Broodsnacks zijn makkelijk te maken en met een paar ingrediënten — die je waarschijnlijk al in huis hebt — tover je binnen een paar minuten een heerlijke snack op tafel. Broodsnacks kun je maken van gesneden brood, maar ook met (afbak)pistolets, stokbrood, ciabatta of andere brood naar keuze. Voor het beleg kijk je gewoon in de koelkast. Restjes kaas, vleeswaren, kruidenboter, tomaat, ui, etc. Wees creatief en maak er wat lekkers van.
1. Broodsnacks uit de oven
Wit casinobrood belegd met pittige sambal, ham, kaas, tomaat en ui. Een heerlijke combinatie. Ook reepjes paprika of plakjes champignon kun je toevoegen. En vervang de ham eens door salami, ook erg lekker. Lekker met een drizzle van zoete chilisaus.
2. Broodje uit de oven met kaas en tomaat
Ik durf dit bijna geen recept te noemen, zo simpel is het om te maken. Toch ga ik hem met je delen. Dit broodje uit de oven met kaas en tomaat is gewoon te lekker! Wat frisgroene blaadjes basilicum maken het af. Lekker als lunch of snack, of serveer met een kom dampende soep als avondeten.
3. Knoflookbrood
Dit heerlijke knoflookbrood maak je heel makkelijk zelf van afbakstokbrood (ander afbakbrood naar keuze kan trouwens ook) en knoflookboter. Die knoflookboter is natuurlijk het lekkerst als je hem zelf maakt. Dat is helemaal niet moeilijk en zo gebeurd. Kaaskop als ik ben bestrooi ik het knoflookbrood met een beetje kaas voordat hij de oven in gaat. Dat zorgt voor een lekker knapperig, goudbruin korstje. Dit knoflookbrood smaakt heerlijk bij een kommetje soep of serveer — in kleinere stukken gesneden — op de borrelplank. Zie ook onderstaande tip om de knoflook eerst te poffen voordat je hem toevoegt aan de boter. Dit duurt iets langer, maar geeft een verrukkelijk resultaat.
4. Broodje Tuna Melt
Brood + tonijn uit blik + kaas = de Tuna Melt! Dit keer maak ik een open variant van deze geliefde tosti. Hij is ook iets lichter dan de tuna melt want mayonaise is niet nodig. Als je tonijn op olijfolie gebruikt geeft dat een heerlijke smaak aan het brood.
5. Hawaï broodjes
Ik ben dol op Hawaï recepten waarin hartig en zoet gecombineerd worden. Deze Hawaï broodjes met ham, kaas en ananas maak ik regelmatig als lunch, of snack. Ook onze dochter is er dol op!
6. Brood pizza
Deze broodpizza’s maak ik regelmatig als snack in het weekend, of als lunch. Ik beleg ze graag met kaas, chorizo, paprika en champignons, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Kijk gewoon wat er nog in je koelkast ligt!
7. Zapiekanka – Pools snackbroodje
Zapiekanka is een Pools snackbroodje belegd met champignons, ui en kaas. Voor het brood wordt een knapperige baguette gebruikt. Een drizzle ketchup (en soms ook mayo) voor serveren maakt het af! Tip: als je het brood met verse champignons belegd snijd ze dan dun en gebruik er niet teveel. Champignons laten tijdens verhitting veel vocht los waardoor je broodje zompig kan worden. Je kunt de champignons van tevoren ook even aanbakken op hoog vuur zodat het vocht eruit is.
8. Snelle kaas-uienbroodjes
Dol op kaas-uienkruier van de bakker? ✋🏻Deze kaas-uienbroodjes maak je heel snel met afbakpistoletjes. De uien smoor ik eerst op laag vuur, tot ze glazig en zacht zijn. Dan mogen ze in de broodjes met wat geraspte kaas erover. Even afbakken in de oven en smullen maar! Lekker als lunch of bij een kom soep.
Deel je reactie