8x vega met lekker veel groenten

8x vega met lekker veel groenten

Vegetarisch eten doen wij meerdere dagen per week, gewoon omdat we het lekker vinden. Met verse groenten kun je eindeloos variëren. Vullen, grillen, pureren, paneren; de mogelijkheden zijn eindeloos. Soms laten we ons verleiden om toch een stukje vlees of kip bij een gerecht te serveren, maar vinden dan achteraf vaak dat dit niks toevoegde. Laat groenten de hoofdrol spelen in je avondeten en je zult verrast zijn. Om je te inspireren zet ik vandaag 8 groente favorieten van ons op een rij. Wat is jouw groentefavoriet? Ik ben heel benieuwd!

1. Risotto alle verdure

Ik ben dol op makkelijke eenpansgerechten zoals risotto. Deze Italiaanse risotto alle verdure is goed gevuld met wortel, courgette, sperzieboontjes en tomaatjes. 

Risotto alle verdure

2. Bloemkoolsoep met roquefort

Deze fluweelzachte bloemkoolsoep met pittige roquefort tovert keer op keer een gelukzalige glimlach op mijn gezicht. Hij is verrukkelijk. Lekker om te serveren met knapperig brood erbij.

Fluweelzachte bloemkoolsoep met roquefort

3. Vegasticks (van knolselderij)

Knolselderij is een heerlijke groente die ik graag gebruik in de herfst- en wintermaanden. Hij heeft een zachte en kruidige smaak waar je alle kanten mee op kunt. Deze vegasticks maak je heel makkelijk en lekker van knolselderij. De binnenkant is heerlijk zacht en de buitenkant goudbruin en knapperig. Lust je kind geen knolselderij? Laat ze deze dan eens proeven. Wedden dat ze hier blij van worden. Lekker met zelfgemaakte ravigottesaus of truffelmayonaise, aardappelpuree en gestoofde worteltjes. 

Vegasticks (van knolselderij)

4. Gevulde courgette met ratatouille en roomkaas

Ratatouille is een van mijn favoriete groentegerechten. Meestal serveer ik ratatouille in éénpersoonsovenschaaltjes met een ei erin gegaard en brood ernaast. Zó lekker! Het recept vind je in ons nieuwste kookboek Familiegerechten. Deze gevulde courgette met ratatouille en roomkaas is een leuke variant. Het vleugje roomkaas door de ratatouille maakt hem extra romig. Met roomkaas light is hij minder vet en net zo lekker.

5. Knolselderij shoarma

Knolselderij is een gezonde en veelzijdige (winter)groente met aromatische, kruidige smaak. In dit gerecht maak ik er shoarma van. Het resultaat is verrassend lekker, probeer het eens. Serveer in knapperig pitabrood met frisse ijsberg-koolsalade en romige knoflooksaus. Smullen!

Knolselderij shoarma

6. Pasta met tomatensaus en gegrilde groente

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten. Je kunt de groenten grillen in de grillpan of in de oven. Ik gebruik graag de ovengrill omdat ik dan niet zo’n walm in de keuken krijgt. Het grillen van de groenten kun je eventueel al een dag van tevoren doen en ze op het laatste moment alleen nog even opwarmen in de saus.

7. Romige groentelasagne met spinazie en courgette

Dat ik dol ben op lasagne is geen geheim. Het is een van mijn favoriete comfort food gerechten. Deze vegetarische groentelasagne met romige spinazie en courgette is bij ons favoriet. Hij is heel eenvoudig om te maken. Lekker met wat frisse cherrytomaatjes erbij. Het recept is van HelloFresh.

Romige groentelasagne met spinazie en courgette

8. Gevulde groenten

Gevulde groenten zijn leuk om te maken. In dit gerecht verwerk je de uitgeholde groente in risotto en deze gaat weer terug in de groente. Zo hoef je dus niks weg te gooien. Je gaart de groenten in de oven, waardoor ze een heerlijk zoete smaak krijgen. Een feest op je bord en voor je smaakpapillen.

Gevulde groenten uit de oven

Menu, Hoofdgerechten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde