9 x recepten met aubergine

9 x recepten met aubergine. Aubergine is een heerlijke, veelzijdige groente. Hij heeft een wat sponsachtige textuur waardoor hij goed andere smaken opneemt. Naarmate de aubergine gaart laat hij zijn vocht los. Laat je dus niet verleiden om in het begin teveel olie toe te voegen, maar zet het vuur wat lager en geef het wat tijd. Na bereiding is hij rijk en vol van smaak., bijna vleesachtig. Andere groenten die goed combineren met aubergine zijn tomaat, courgette en paprika.

Aubergine bewaren

Aubergine is niet zo dol op kou. Bewaar hem daarom liever niet in de koelkast maar op een donkere plek op kamertemperatuur.

9 x recepten met aubergine

Op Keukenliefde vind je veel heerlijke recepten met aubergine. Ik heb een selectie voor je gemaakt van de populairste auberginerecepten. Ik ben heel benieuwd welke jij op tafel zet!

1. Shakshuka met aubergine en feta

Een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat is deze shakshuka met aubergine en feta. Lekker met (pita)brood of couscoussalade!

Shakshuka met aubergine en feta

2. Aubergine ovenschotel met mozzarella en parmezaan

Deze aubergine ovenschotel met tomatensaus, mozzarella en parmezaan is vegetarisch en verrukkelijk. Lekker om te serveren met een salade of pasta.

Aubergine ovenschotel met mozzarella

3. Gevulde puntpaprika met aubergine en ei

Heerlijke gevulde puntpaprika met tomatensaus, aubergine en ei. Lekker met knapperig stokbrood, of couscous erbij.

Gevulde puntpaprika met aubergine en ei

4. Ratatouille

Dit is de lekkerste ratatouille die je ooit geproefd hebt! Je serveert hem in een ovenschaaltje met een gestold eitje erin en parmezaan.

Ratatouille

5. Gevulde courgette (koolhydraatarm)

Deze gevulde courgette met ratatouille en roomkaas (light) is makkelijk om te maken, vega, koolhydraatarm en superlekker!

Koolhydraatarm: gevulde courgette met ratatouille en roomkaas

6. Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten!

7. Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt

Een heerlijk recept van de Israëlische chef Yotam Ottolenghi: geroosterde aubergine met saffraanyoghurt. De aubergine wordt geroosterd in de oven waardoor hij heerlijk zacht wordt. Je serveert de aubergine met een frisse saffraanyoghurt, friszoete granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitten.

Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt

8. Groente van de barbecue

Groenten zijn voor ons tijdens de barbecue minstens zo belangrijk als een lekker stuk vlees, vis of kip. Deze groente van de barbecue zijn bij ons favoriet: een combinatie van onder andere courgette, aubergine, wortel, paprika en aspergebroccoli die we vooraf marineren in kruiden-knoflookolie.

Groente van de barbecue

9. Groene curry met kip

Deze Thaise groene curry met kip en aubergine is makkelijk om te maken en verrukkelijk. Lekker met wat rijst erbij.

Groene curry met kip

Zomerrecepten, Hoofdgerechten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde