Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
9 x recepten met aubergine
9 x recepten met aubergine. Aubergine is een heerlijke, veelzijdige groente. Hij heeft een wat sponsachtige textuur waardoor hij goed andere smaken opneemt. Naarmate de aubergine gaart laat hij zijn vocht los. Laat je dus niet verleiden om in het begin teveel olie toe te voegen, maar zet het vuur wat lager en geef het wat tijd. Na bereiding is hij rijk en vol van smaak., bijna vleesachtig. Andere groenten die goed combineren met aubergine zijn tomaat, courgette en paprika.
Aubergine bewaren
Aubergine is niet zo dol op kou. Bewaar hem daarom liever niet in de koelkast maar op een donkere plek op kamertemperatuur.
9 x recepten met aubergine
Op Keukenliefde vind je veel heerlijke recepten met aubergine. Ik heb een selectie voor je gemaakt van de populairste auberginerecepten. Ik ben heel benieuwd welke jij op tafel zet!
1. Shakshuka met aubergine en feta
Een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat is deze shakshuka met aubergine en feta. Lekker met (pita)brood of couscoussalade!
2. Aubergine ovenschotel met mozzarella en parmezaan
Deze aubergine ovenschotel met tomatensaus, mozzarella en parmezaan is vegetarisch en verrukkelijk. Lekker om te serveren met een salade of pasta.
3. Gevulde puntpaprika met aubergine en ei
Heerlijke gevulde puntpaprika met tomatensaus, aubergine en ei. Lekker met knapperig stokbrood, of couscous erbij.
4. Ratatouille
Dit is de lekkerste ratatouille die je ooit geproefd hebt! Je serveert hem in een ovenschaaltje met een gestold eitje erin en parmezaan.
5. Gevulde courgette (koolhydraatarm)
Deze gevulde courgette met ratatouille en roomkaas (light) is makkelijk om te maken, vega, koolhydraatarm en superlekker!
6. Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten
Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten!
7. Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt
Een heerlijk recept van de Israëlische chef Yotam Ottolenghi: geroosterde aubergine met saffraanyoghurt. De aubergine wordt geroosterd in de oven waardoor hij heerlijk zacht wordt. Je serveert de aubergine met een frisse saffraanyoghurt, friszoete granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitten.
8. Groente van de barbecue
Groenten zijn voor ons tijdens de barbecue minstens zo belangrijk als een lekker stuk vlees, vis of kip. Deze groente van de barbecue zijn bij ons favoriet: een combinatie van onder andere courgette, aubergine, wortel, paprika en aspergebroccoli die we vooraf marineren in kruiden-knoflookolie.
9. Groene curry met kip
Deze Thaise groene curry met kip en aubergine is makkelijk om te maken en verrukkelijk. Lekker met wat rijst erbij.
Deel je reactie