9x handige keukenspullen
Als je net zoals ik dagelijks in de keuken sta, kun je niet zonder goede keukenspullen. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, heb ik een overzicht gemaakt van keukenaccessoires die ik het meest gebruik in de keuken.
Tip: op de website van ShopAlike vind je een groot aanbod van keukenbenodigheden en kun je direct de prijs vergelijken zodat je nooit teveel betaalt!
1. Keukenmachine
Het is natuurlijk best even een aanschaf, maar als je er zuinig op bent is een keukenmachine een aankoop voor de rest van je leven. Ik gebruik mijn Kenwood Chef bijna wekelijks om pizzadeeg te kneden, maar ook als ik een lekkere taart bak helpt hij me met kneden, kloppen en mixen. Een oerdegelijk apparaat waar ik niet meer zonder kan!
2. Elektrische handmixer
Even snel wat slagroom stijfkloppen, of beslag kloppen voor pannenkoeken of wafels doe ik het liefst met de elektrische handmixer.
3. Slowcooker
Wat een uitvinding is de slowcooker! Ik gebruik hem om het lekkerste stoofvlees in te maken, maar gebruik hem ook graag als ik van huis ben en ’s avonds toch lekker en gezond wilt eten. Voordat je thuis weggaat vul je hem met alle ingrediënten voor het avondeten en je stelt hem in. Als je ’s avonds thuis komt is je eten klaar en kun je direct aan tafel!
4. Rasp
Een handig ding waar ik niet zonder kan is de rasp. Om even snel wat kaas te raspen, maar ook wortel raspen voor een salade of komkommer raspen voor tzatziki is hiermee zo gebeurd. Er zijn veel verschillende soorten raspen, maar de ouderwetse blokrasp vind ik het allerfijnst.
5. Messenset
Of je nu veel of weinig kookt, iedereen zou een goede messenset in zijn keuken moeten hebben. De juiste messen maken koken een stuk leuker, makkelijker en veiliger!
6. Messenslijper
Een goed keukenmes moet af en toe geslepen worden, anders wordt hij bot. Met een goede messenslijper kun je dit heel makkelijk zelf.
7. Tosti-apparaat met wafelijzer
Sinds kort heb ik een tosti-apparaat met drie verschillende ijzers: een tosti-ijzer, een wafel-ijzer en twee grillplaten. Voorheen maakte ik tosti’s in de oven, maar sinds kort gebruik ik het tosti-apparaat. Dan krijg je van die lekkere, krokante randjes! Ook ben ik fan van het wafel-ijzer dat erbij zit, want ik maakte er de lekkerste wafels ooit mee! Het recept vind je hier!
8. Gietijzeren braadpan
Om stoofvlees te maken gebruik ik afwisselend de slowcooker en de braadpan. Ze geven allebei een goed resultaat. Het voordeel van de braadpan ten opzichte van de slowcooker is dat je de groente en het vlees er eerst in kunt aanbakken en dan het vocht toevoegt. Door het aanbaksel in de pan krijgt je gerecht extra veel smaak. Wil je dat met de slowcooker ook, dan moet je het vlees eerst in een andere bak aanbakken en dan in de slowcooker doen.
9. Hapjespan met deksel
De hapjespan met deksel gebruik ik meerdere keren in de week. Voor het maken van een verse tomatensaus, risotto, of een makkelijk eenpansgerecht.
om 15:15
Dit zijn echt de essentials die iedereen moet hebben! Zelf vind ik een goede snijplank ook erg belangrijk!