Ingrediënten
- 1 middelgrote kruimige aardappel
- 4 eieren
- 1 gerookte kipfilet
- bosje bieslook
- 3 flinke el mayonaise
In het weekend maak ik regelmatig een lekkere borrelsalade om op een toastje of broodje te smeren. Het idee voor deze aardappel-eisalade met gerookte kip ontstond toen ik een restje aardappelpuree over had. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Eieren heb ik altijd in de kelder liggen en samen met een restje gerookte kip uit de koelkast ontstond er spontaan iets lekkers.
Deze aardappel-eisalade met gerookte kip smaakt heerlijk bij de borrel op een toastje, op een sneetje brood of eet hem als lunch eventueel met wat groene blaadjes erbij. Tip: maak gerust een dubbele hoeveelheid want hij is verslavend lekker!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Vervang voor een lichtere variant van dit recept de helft van de mayonaise door yoghurt.
Schil de aardappel — snijd een groot exemplaar doormidden zodat hij sneller gaar is — en kook hem gaar in een pan met water. Giet af en prak fijn.
Kook de eieren in 9 minuten hard. Spoel af met koud water en pel ze. Hak de eieren fijn.
Hak de gerookte kip en bieslook fijn.
Meng de aardappel in een kom met de eieren, gerookte kip, bieslook en mayonaise. Breng goed op smaak met zout en peper.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie