Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aardappel en venkel uit de oven met aioli
Aardappel en venkel zijn een match made in heaven. Helemaal wanneer je ze roostert in de oven en serveert met een klodder zelfgemaakte aioli. Hemels!
Wil je het VerrukGeluk helemaal compleet maken, serveer er dan ook een geroosterd kippetje bij. Deze hele kip met crème fraîche en dragon heeft mijn voorkeur.
Bijgerecht voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
- 1 venkel
- 600 g aardappels
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper uit de molen
Voor de aioli
- 4 el mayonaise
- 2 (of meer) tenen knoflook
Verder nodig
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hussel de knoflooktenen om met wat olijfolie en pof ze in de oven, totdat ze zacht zijn. Dit duurt circa 10 minuten. Druk de knoflook uit de schil en prak fijn. Roer door de mayonaise. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Kook de aardappels in de schil in licht gezouten water gaar. Giet af en pel ze. Laat de aardappels volledig afkoelen. Verwijder de harde aanzet aan de onderkant van de venkel en snijd de rest van de venkel in stukken. Snijd de aardappels in middelgrote stukken en doe samen met de venkel in een ruime ovenschaal. Hussel om met een flinke scheut olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Rooster 45 minuten in de oven, of totdat de aardappels goudbruin kleuren en de venkel zacht is. Schep de aardappels en venkel halverwege de baktijd een keer om. Serveer met de aioli.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten
om 11:34
Zeer geslaagd recept! Het was erg lekker (al moet je wel even geduld hebben). Gemakkelijk te combineren met vis/vlees uit de oven (mits zelfde bereidingstemperatuur). Ik vond alleen de steeltjes van de venkel nog erg hard (misschien laat ik die volgende keer toch weg).
om 11:37
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Paulien! 🙂
om 16:33
Alioli op zijn spaans:
1eierdooier
Olijfolie
Knoflook
Zeezout
Stamp de tenen fijn
Eierdooier erbij
Zout erbij
Flink blijven stampen!!
Beetje bij beetje olijfolie erbij en maar blijven stampen.
Olie blijven toevoegen tot je voldoende saus hebt.
En maar blijven roeren en stampen !!
De eerste paar keren lukte het bij mij Ma et om hem goed te krijgen.
Maar na meerdere pogingen lukte hij.
Succes!
Dit is een recept uit Bullas ( murcia) Spanje
om 19:35
Bedankt voor het delen Marjolein! Ga het zeker proberen.