Ingrediënten
- 100 g (baby)spinazie
- 700 g geschilde aardappel
- 1 kleine ui
- 3 el ricotta
- 1 ei, losgeklopt
- 1 à 2 el bloem
Nodig
- Muffinbakblik
- Bakpapier, of papieren cupcakevormpjes
Een leuk en lekker bijgerecht om te serveren zijn deze aardappel gratins met spinazie en ricotta. Je kunt ze van tevoren al maken en vlak voor serveren opwarmen in de oven.
Spinazie en ricotta voegen een frisse en romige twist toe. De spinazie zorgt voor een hartige, gezonde toevoeging, terwijl de ricotta een zachte, en romige smaak geeft.
Je kunt deze aardappel gratins van tevoren al maken en weer opwarmen in de oven, circa 10 minuten op 180 graden.
In plaats van ricotta kun je ook 75 g geraspte Grúyère, of Goudse (jong)belegen toevoegen. Of laat de kaas achterwege, dat kan ook prima.
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie