Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de cherry-trostomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat extra vierge olijfolie en wat zeezout uit de molen. Bak circa 10 à 15 minuten in de oven of tot ze net openbarsten. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze in een ruime kookpan en zet ze onder water. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water. Breng de aardappels aan de kook en kook ze in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en zet ze kort terug op het vuur om droog te stomen. Stamp de aardappels fijn en voeg zoveel room toe tot je een hele romige en zachte puree hebt. Breng goed op smaak met zout en peper uit de molen. Houd warm.
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Was de snijbonen en snijd de puntige uiteinden eraf. Snijd ze schuin in stukken. Kook de snijbonen circa 6 minuten tot ze zacht zijn maar nog wel bite hebben. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken in een zeef. Verhit een koekenpan of kookpan met de helft van de boter en laat even uitbruisen. Voeg de snijbonen toe en smoor enkele minuten op laag vuur tot de snijbonen zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Houd ze warm.
Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en laat heet worden. Bestrooi de biefstukjes aan beide kanten met zout en peper en leg ze in de hete olie. Bak circa 2 minuten op hoog vuur tot de onderkant van de biefstuk een goudbruine, knapperige korst heeft. Draai de biefstukken om en voeg de roomboter toe. Bak nog 30 seconden op hoog vuur en zet het vuur dan lager zodat de boter niet kan verbranden. Bak nog 3 à 4 minuten verder tot de biefstukken medium zijn (zie onderstaande tip hoe je de gaarheid kunt checken). Leg de biefstukken op een snijplank en laat een minuut rusten.
Verdeel de aardappelmousseline en snijbonen over vier borden. Leg op elk bord een biefstuk en een trosje cherrytomaten. Lepel wat jus van de biefstuk over de biefstuk en serveer.
Deel je reactie