Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aardappels met spek uit de oven
Eet je aardappels eens op een andere manier dan gekookt en maak deze heerlijke aardappels met spek uit de oven. Je kunt ze prima van tevoren al maken, zodat je ze op het laatste moment alleen maar in de oven hoeft te schuiven.
Ingrediënten
- 6 stuks grote aardappels
- 12 plakken ontbijtspek
- 2 el mosterd
- 2 el honing
- 2 el olijfolie
Verder nodig
Bakblik, kwastje om te bestrijken
Bereiding
Kook de aardappels in licht gezouten water, met schil, gaar en giet ze af. Laat ze iets afkoelen en pel de aardappels, laat ze volledig afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je kunt dit het beste ’s ochtends of de dag ervoor al doen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd elke aardappel in vieren. Roer in een kommetje de mosterd, honing en olijfolie door elkaar.
Trek het ontbijtspek voorzichtig uit elkaar, zodat je een lange plak krijgt. Bestrijk het spek met het honing-mosterdmengsel en halveer de plakjes met een scherp mes.
Rol om iedere aardappel een half plakje spek en leg de aardappels op een met olie bestreken bakblik. Bestrijk de aardappels en spek tot slot nog een keer aan de buitenkant met het honing-mosterdmengsel.
Bak circa 40 minuten in de oven, of totdat het spek goudbruin is.
Eet smakelijk!
Deel je reactie