Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aardappels, pastinaak en knolselderij uit de oven
Wat is er makkelijker dan je dagelijkse portie groenten bij elkaar in één ovenschaal? Deze aardappels, pastinaak en knolselderij uit de oven krijgen een verrukkelijk geroosterde smaak en knapperig, krokant korstje. Het is een bijzonder smaakvol bijgerecht en bovendien erg makkelijk om te maken, de oven doet al het werk!
Ingrediënten
- 4 grote, of 6 kleinere aardappels
- 1 pastinaak
- 1/4 knolselderij
- Knoflooktenen (zoveel als je wilt!)
- Paar takjes rozemarijn en tijm
- Olijfolie
- Peper en zout uit de molen
Verder nodig
Grote braadslee, dunschiller
Bereiding
Schil de aardappels en snijd in partjes. Schil de pastinaak met een dunschiller en de knolselderij met een mes en snijd ze in evengrote stukken als de aardappel. Hak de helft van de kruiden (alleen de blaadjes) met een mes fijn en zet opzij. Plet de knoflooktenen met een mes, laat de schil zitten. Meng de aardappels, pastinaak en knolselderij in de braadslee met de knoflook , takjes rozemarijn en tijm en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng goed op smaak met zout en peper en hussel alles om.
Je kunt de braadslee nu eventueel afdekken met vershoudfolie en op een koele en donkere plek bewaren tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de groenten circa 50 tot 60 minuten in de oven, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Draai de groenten halverwege de baktijd een keer om.
Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en bestrooi de groenten met de gehakte kruiden. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten
Deel je reactie