Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
- 125 g hamblokjes
- 2 volle el Griekse yoghurt
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 flinke tl fijngeraspte mierikswortel (bijv. potje Kühne)
- Paar sprietjes bieslook, fijngehakt
Aardappelsalade met ham en een romige saus van Griekse yoghurt. De mierikswortel geeft deze aardappelsalade een beetje pit. Heerlijk bij geroosterd vlees van de barbecue.
Menu, Themarecepten, Barbecuerecepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kook de aardappels in een pan met licht gezouten, kokend water tot ze beetgaar zijn. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de hamblokjes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Meng de aardappelblokjes in een kom met de hamblokjes en de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie