Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 1 grote tomaat, sap en zaadlijst verwijderd en in blokjes
- 1 rode en gele paprika
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- 2 tl kappertjes
- 1 el citroensap
- 1 el mayonaise
- Paar verse basilicumblaadjes, fijngesneden
Deze aardappelsalade met tonijn en gegrilde paprika maakte ik een paar weken geleden op de camping in Italië. Van onze buurman kregen we op een avond een paar paprika’s aangeboden omdat ze weer naar huis gingen. Na een rondje koelkast knutselde ik de volgende dag deze aardappelsalade met tonijn en gegrilde paprika in elkaar. De paprika’s grilde ik van tevoren op de barbecue, dan krijgen ze een heerlijke vlezige en zoete grillsmaak.
Deze aardappelsalade smaakt heerlijk als lunchgerecht, of zet op tafel als makkelijk hoofdgerecht.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Visrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kook de aardappels in de schil in een pan met ruim kokend, licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat iets afkoelen. Pel de aardappels en snij in blokjes.
Rooster de paprika’s op de barbecue, boven de vlam van het gasfornuis, of in de oven (220 graden) tot het vel rondom zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s iets afkoelen en trek dan het vel eraf. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in repen en daarna in blokjes.
Meng de aardappels in een grote kom met de paprika, tonijn uit het blikje (voeg ook wat van de olie uit het blikje toe) en de overige ingrediënten. Breng de aardappelsalade op smaak met zout en peper uit de molen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie