Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aardappelsoep met pesto en parmezaan
Deze rijke aardappelsoep met pesto en parmezaan behoort tot mijn absolute favorieten! De soep heeft een rijke, volle smaak en is, samen met wat knapperig brood, vullend genoeg om te serveren als hoofdmaaltijd.
Ingrediënten
- Extra vierge olijfolie
- 450 g aardappel, geschild en in blokjes
- 450 g uien, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Handje spekblokjes
- 600 ml kippenbouillon
- 600 ml halfvolle melk
- 100 g pasta
- 150 ml room
- 2 el pesto
- 2 takjes platte peterselie, fijngehakt
- Stukje Parmezaan om te serveren
Bereiding
Bak de spekblokjes op laag vuur in een beetje olijfolie, totdat ze beginnen te kleuren en voeg dan de uien, knoflook en aardappels toe.
Bak op laag vuur circa 10 minuten zachtjes verder. Voeg de kippenbouillon en melk toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de pasta toe en kook beetgaar. Roer tot slot de room, peterselie en pesto erdoor, warm even door en schep de aardappelsoep in kommen. Schaaf boven iedere kom wat flinters Parmezaan.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Mannenvoer, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Soeprecepten
om 22:31
Echt heel erg zie nu weer dit recept voorbij komen en zie nu pas je vraag. Maar idd mijn man lust haast geen vlees, alleen kip ?
om 09:55
De spekjes geven de soep een heerlijk hartige smaak en zijn inderdaad lastig door iets anders te vervangen. Als je man er niet van houdt, zou ik ze gewoon weglaten.
om 16:13
Kan je de spekblokjes ook door iets anders vervangen, anders mis je waarschijnlijk de smaak. of moet je dan bepaalde kruiden toevoegen
om 18:00
Waarom wil je de spekblokjes vervangen Phaedra? Lust of mag je geen vlees?