Bereiding
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg het spek en de ui toe. Bak 5 minuten op laag vuur tot het spek begint te kleuren en de ui zacht is.
Schil ondertussen de aardappels en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan het spek en de ui en bak 8 minuten mee. Voeg de champignons en knoflook toe en bak nog 5 minuten verder tot de aardappels en champignons zacht zijn en beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie door de aardappel.
Klop de eieren los met zout en peper en giet over de aardappels. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de aardappeltortilla in circa 10 minuten stollen. Draai de tortilla dan om op de deksel en laat vanaf de deksel weer in de pan glijden zodat de onderkant nu naar boven ligt. Doe de deksel op de pan en laat nog enkele minuten verder garen, tot het ei volledig is gestold.
Schuif de aardappeltortilla op een bord en laat iets afkoelen.
om 22:53
Kun je ook aardappel likjes gebruiken die voorgekookt zijn?
om 09:16
Ja hoor, dat kan!
om 20:21
Het was heel lekker, vandaag gemaakt.
om 09:07
Superleuk om te horen Sylvia! 🙂