Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aardbeien in chocoladedip
Een feestelijk hapje om op tafel te zetten tijdens Koningsdag, of om van te genieten tijdens een spannende voetbalwedstrijd: aardbeien in witte chocoladedip en blauwe suiker. Hup Holland Hup!
Ingrediënten
- Doosje aardbeien
- Bakje witte Choco Dip van Dr. Oetker, of zelf een (grote!) reep witte chocolade smelten*
- Blauwe glittersuiker van Dr. Oetker, of zelf kristalsuiker kleuren met blauwe levensmiddelenkleurstof
*Het voordeel van zelf chocolade smelten is dat je een dikkere laag chocolade op de aardbei krijgt. De Choco Dip blijft heel dun en transparant.
Verder nodig
Bakpapier
Bereiding
Was de aardbeien maar laat de kroontjes zitten. Laat de aardbeien goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
Smelt de Choco Dip volgens de gebruiksaanwijzing of smelt een reep witte chocolade. Houd de aardbeien vast aan het kroontje en dip ze voor driekwart in de chocolade.
Druk ze daarna voor eenderde in de blauwe suiker (roze mag natuurlijk ook) en leg ze voorzichtig op een met bakpapier bekleed bord.
Zet de aardbeien in de koelkast, zodat de chocolade op kan stijven.
Kinderrecepten, Themarecepten, Oranjerecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten
Deel je reactie