Bereiding
Week de blaadjes gelatine circa 10 minuten in een kom met koud water. Vet de springvorm in met wat olie of boter. Ik beklede de bodem met bakpapier maar dit is niet nodig.
Snijd de madeleines overlangs doormidden, je hebt nu een chocoladedeel en een bol deel zonder chocolade. Bedek de bodem met de chocolade madeleines, de chocoladekant naarboven. Bewaar het bolle deel van de madeleines voor garnering. Was de aardbeien met de kroontjes en laat uitlekken. Verwijder de kroontjes en pureer 250 gram aardbeien in de keukenmachine tot een gladde puree.
Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap — niet laten koken, alleen verwarmen. Zet het vuur uit en los de gelatine op in de sinaasappelsap. Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker. Klop in een andere kom de kwark, overige suiker en aardbeienpuree door elkaar. Roer het sinaasappelsap door het kwarkmengsel. Spatel in meerdere stappen het kwarkmengsel door de slagroom. Als je wilt kun je nu ook de rode levensmiddelenkleurstof door de kwarkvulling roeren, om hem een intensere kleur te geven. Schenk het kwarkmengsel over de bodem en strijk de bovenkant glad. Dek de vorm af met een bord of folie en zet een nacht in de koelkast om op te stijven.
Decoratie
Zet de vlaggetjeslijn bovenop de taart. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en doe in een spuitzak met stervormige spuitmond. Garneer de taart vlak voor serveren met toeven slagroom, gehalveerde aardbeien (laat het kroontje zitten, dat ziet er leuk uit), bramen en blauwe bessen en chocolade madeleines. Rasp tot slot wat sinaasappelschil over de taart.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Bonne Maman.
om 13:22
Hallo Annemiek, Hoe lang laat jij ’t sinaasappelsap met de gesmolten gelatineblaadjes afkoelen? Ik heb deze taart meerdere keren geprobeerd te maken, en telkens als ik het gelatinemengsel samenvoeg met het kwarkmengsel, ontstaan er gelatine klontjes. Heb je een tip voor me hoe ik dit kan voorkomen? Groet, Reineth
om 14:03
Hoi Reineth, wat vervelend om te horen. Je hoeft het gelatinemengsel niet volledig af te laten koelen. Belangrijkste is dat je het al kloppend (met garde of mixer) door elkaar mengt, dan kun je bijna geen klontjes krijgen. Hopelijk durf je het nog een keer aan en lukt het de volgende keer wel.
om 11:27
Gebruik je hele of halve gelatinevelletjes?
om 14:06
Hele Manda, anders zet ik het erbij. 🙂