Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine
- 250 g aardbeien + 6 hele aardbeien voor garnering
- 1 el limoensap
- 200 ml slagroom
- 3 el fijne kristalsuiker
Nodig
- Keukenmachine met hakmes
- 4 dessertglazen
Een dessert met aardbeien en slagroom is altijd goed toch? Zeker als je daarvoor die heerlijke zoete Hollandse aardbeien gebruikt die nu overal volop verkrijgbaar zijn. Dan heb je verder niks meer nodig. Oké, vooruit, ik voeg nog wat gelatine en een klein beetje extra suiker toe want dan maak je dit heerlijke zomerdessert: fluweelzachte aardbeienmousse!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in ruim koud water. Verwarm de gelatineblaadjes met een klein beetje aanhangend vocht in een steelpannetje totdat ze opgelost zijn. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
Was de aardbeien met kroontje en laat ze uitlekken. Verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien fijn met het limoensap. Roer de gelatine door de aardbeienpuree en zet weg in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Voeg de aardbeienpuree toe aan de slagroom en spatel luchtig door elkaar. Doe de aardbeienmousse in een beker met schenktuit of in een spuitzak en verdeel over 4 dessertglazen. Zet minimaal een uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven. Garneer met de achtergehouden aardbeien.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie