Bereiding
Doe alle ingrediënten voor het deeg (behalve het ei) in een kom bij elkaar en kneed met je handen of met een keukenmachine met deeghaak tot het de structuur heeft van grove zandkorrels. Voeg het ei toe en kneed verder tot een glad en soepel deeg. Vorm een ronde bal van het deeg. Wikkel in vershoudfolie en leg 45 minuten in de koelkast.
Smelt voor de aardbeienvulling de boter en suiker in een kookpan. Voeg als het mengsel bruin begint te kleuren de likeur toe en roer door. Voeg de aardbeien toe en warm 2 minuten mee op middelhoog vuur, totdat ze hun sap loslaten. Giet de aardbeien in een zeef en vang de siroop op. Doe de siroop terug in de pan en kook op middelhoog vuur in totdat de siroop dik vloeibaar is. Zet het vuur uit. Laat de siroop iets afkoelen. Roer de aardbeien en de siroop in een kom door elkaar en laat verder afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter of olie.
Bestuif een werkblad met wat bloem. Rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm hiermee. Verdeel de aardbeienvulling over de bodem. Rol het overige deeg uit en snijd in lange, smalle repen. Bedek de taart met de repen deeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bak de taart in het midden van oven circa 30 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.
om 14:42
Hoi Annemiek,
Taart ziet er goed uit, wil ‘m zeker een keer maken. Alleen hoelang moet ie nu precies in de oven? Onderaan de tekst staat zowel 35 als 25 min?
Groetjes Wendy
om 15:20
Bedankt voor de tip Wendy! Ik heb het aangepast. 🙂
om 21:22
Moet er perse Grand Marnier in
om 09:20
je kunt ook sinaasappelsap gebruiken. 🙂
om 08:36
Wordt de siroop ook dik dan als.je sinaasappelsap gebruikt??