Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Achter de schermen week 18
Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een gekookt KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Niet vergeten hoor, ik ben reuzebenieuwd wat jij op tafel tovert!
Maandag
Week twee van de meivakantie is ingegaan. Op het menu staat een vissalon — variant op de geliefde kap– en kipsalon — met zelfgemaakte remouladesaus. O lordy lord! Wat hebben we zitten smullen!
Dinsdag
Vandaag heb ik zin in zelfgemaakte kip siam. Vroeger was ik namelijk dol op de kip siam uit het pakje van Knorr, maar aangezien ik tegenwoordig alles zelf maak, mag deze niet ontbreken. Deze zelfgemaakte variant is meer dan geslaagd. Hij blaast alle pakjes of zakjes qua smaak met gemak omver.
Woensdag
Vandaag eten we bij mijn ouders. Maar voordat we binnen aan tafel gaan, drinken we buiten in de zon een aperitief.
Mijn moeder heeft een ovenschotel gemaakt met krieltjes, gehakt, bechamelsaus en heeeeeel veel groenten en een salade met gerookte zalm. Lekker? Alle schalen ging schoon leeg!
Als we ’s avonds thuis zijn, zet ik nog wat ribs in een kruidenrub en laat ze een nacht marineren in de koelkast.
Morgen barbecueën!
Donderdag
Johan is vandaag en morgen vrij. Ik had allerlei wilde plannen gemaakt om te gaan doen (lees: een spontane roadtrip naar culinair Parijs en picknicken in het Amsterdamse Vondelpark) deze dagen, maar nu het zover is, wil ik het liefste gewoon lekker thuis blijven. Haha, impulsief en mutserig: dat ben ik.
’s Avonds steken we de barbecue aan en genieten onder andere van de zelf gemarineerde spareribs, kipsaté, gebakken krieltjes, sla en couscoussalade met tuinbonen, doperwten, munt en feta.
Het boek dat op tafel (‘In het daglicht’ van Kristin Hannah) ligt is mijn nieuwste verslaving. Ik kan hem niet wegleggen.
Vrijdag
Johan is ’s ochtends al vroeg weg om samen met zijn vader in de tuin van zijn oma te werken. El en ik doen wat vrouwen doen: shoppen en lunchen.
In ons geval ligt de nadruk op lunchen. El neemt een Italiaanse bol met brie, walnoten en honing uit de oven en ik neem een hazelnootgebakje met koffie. Ik had eigenlijk verwacht dat ze haar broodje niet helemaal op zou eten, en dat we halverwege konden ruilen, maar dat had ik mooi mis.
’s Avonds steken we voor de tweede keer op rij de barbecue aan. Dit keer genieten we van zalm, krieltjes, stokbrood en salade.
Zaterdag
’s Middags gaan we de Giro kijken die door Tiel komt. Wat een spektakel! Erg leuk om eens van zo dichtbij te zien.
Daarna lopen we de stad in om halverwege toch weer huiswaarts te keren. Wat een drukte! Thuis aangekomen zetten we het zwembadje op voor Ella-Marie en genieten van (weer!) een heerlijke middag in de tuin.
We hebben Ella-Marie beloofd om de vakantie af te sluiten met een etentje buiten de deur. We strijken ’s avonds neer bij De Bodega in Tiel: een Spaans tapasrestaurant. Voor de gerechtjes laten we ons verrassen door de chef-kok.
De meeste gerechtjes zijn lekker, maar niet heel bijzonder. Bovendien vinden Johan en ik de muziek veel te hard staan, waardoor we elkaar amper kunnen verstaan. Jammer. Het personeel was wel heel attent en vriendelijk.
Zondag
Moederdag! Ik word verwend door twee prachtige zelfgemaakte kettingen van Ella-Marie. Mijn dag kan niet meer stuk. Daarna bak ik een appelkruimeltaart om straks mee te nemen naar mijn moeder.
Als hij uit de oven komt stappen we direct in de auto en rijden naar mijn ouders. Mijn moeder heeft de koffie klaarstaan.
Als de koffie en appeltaart op zijn gaan we over op de wijn en toastjes.
Als we ’s middags weer thuis zijn treffen we de laatste voorbereidingen voor het eten vanavond. Johan zijn ouders komen gezellig bij ons barbecueën.
Ik ga op de Griekse tour en maak onder andere tzatziki, bifteki met feta en kip souvlaki.
Ahum …
… Ik heb het altijd koud, vandaar het grijze vest over mijn jurk. Lekkere combi, maar thuis mag dat. Toch?
Pas als we het eten bijna op hebben, kom ik erachter dat ik vergeten ben foto’s te maken. Allemaal lege borden dus.
Als toetje hebben we kant-en-klare chocolademousse. Af en toe een beetje spijbelen moet kunnen vind ik.
Net zoals grapjes tijdens het eten. Papa drukte dochterlief haar neus, zonder pardoes, zo in de mousse.
Dat was onze week weer. Alle nieuwe recepten die je hier voorbij zag komen, ga ik uiteraard zo snel mogelijk met je delen!
Welk KeukenLiefde-gerecht zet jij deze week op tafel? Vergeet je foto niet te delen op Instagram met #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op onze homepage. Ik kijk ernaar uit!
om 11:22
Jemig Miek, wat heb jij een heerlijke week achter de rug! Al die gerechten, man het water loopt me uit de mond.
En wat wonen je ouders trouwens prachtig!! Geniet van deze week, kan niet wachten tot de volgende achter de schermen 🙂
liefs x
om 14:04
Haha, de recepten ga ik snel met je delen hoor. Het was idd een lekker weekje, mede dankzij het waanzinnige weer. 😉