Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Achter de schermen week 39
Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!
Maandag
Ik had geluk. Er was nog een stuk appeltaart over na het weekend. Best breakfast/lunch ever! 🙂
Kliekjesdag! Op het menu: shoarma, pasta in spinazie-kaassaus en pannenkoeken. Wat een feest op de maandag.
Dinsdag
Als Johan thuis is ga ik een rondje hardlopen. Daarna bereid ik een quinoaschotel met geroosterde pompoen, spinazie en feta. Erg Lekker, licht en supersnel klaar.
Woensdag
Ella-Marie gaat na zwemles met een vriendinnetje mee. Haar moeder stuurt deze foto’s door. Mooie Betuwse kiekjes.
El krijgt een zak vol appels en peren mee! Mmmm … Daar kan ik vast iets lekkers mee maken.
Donderdag
Nadat ik El naar school heb gebracht ga ik boodschappen doen. Helaas kom ik er in de supermarkt achter dat ik het boodschappenbriefje ben vergeten. Daar kan ik toch zo van balen! Gelukkig zit het meeste nog in mijn — verstrooide — hoofd.
Dit slagroomtaartje stond overigens niet op het briefje, maar mijn naam stond erop geschreven. Zodra ik thuis de boodschappen heb opgeruimd snijd ik een flinke homp af. Zo, dat heb ik wel verdiend.
Tussen de middag hou ik de lunch sober. Het gaat allemaal om balans.
Het is vandaag weer tijd om te sporten. Omdat het ’s avonds aan één stuk door regent — bah! —, besluiten we de sportschool van Johan zijn ouders in gebruik te nemen — lees: hun zolder met fitnessapparatuur. 🙂 Scheelt ons weer een abonnementje. Kijk die kleine gaan!
Als we thuiskomen maak ik voor Ella-Marie een pizza’tje. Ze mocht vandaag kiezen wat ze wilde eten en hoefde daar geen seconde over na te denken. Precies haar moeder.
Ik maak voor Johan en mij een calzone: een dubbelgevouwen, gevulde pizza. Ik vul hem met ham en champignons. Wow, wat lekker! Die komt beslist vaker terug op het menu.
Na het avondeten heeft Johan nog energie over en besluit een pastasalade te maken om morgen mee naar zijn werk te nemen. Johan is Koning van de pastasalades. Echt. In deze variant zit appel, sjalot, ham, zilverui, augurk, olijf, ei, notenmelange, cranberry, honing, mosterd en mayo. Kortom, Johan flikkert er alles in wat hij tegenkomt in de koel- en kelderkast en dat werkt. Verslavend lekker!
Vrijdag
Ik breng een bezoekje aan de slager, want ik heb een stukje vlees besteld. De slager roept me achter de toonbank en laat me zien wat voor vlees ik in de kuip heb: een varkensschouder met bot van vierenhalve kilo. Wat ik hiermee ga maken, hou ik nog even als verrassing. Wordt binnenkort vervolgd …
Tussen de bedrijven door bak ik (weer) een oud-Hollandse appeltaart. Het weekend is in zicht en dus moet er taart in huis zijn.
Ik ben lui en heb geen zin om te koken. Ik doe een oproep op facebook voor een maaltijd die binnen tien minuten op tafel staat. De reacties zijn overweldigend!
Inspiratie gezocht! Vandaag ben ik een beetje lui. Ik heb geen zin om te koken (of wil niet langer dan 10 minuten in de keuken staan), maar wil wel iets heel erg lekkers eten …Wie heeft de gouden tip?
Posted by Keukenliefde on vrijdag 25 september 2015
Ik voel me bijna schuldig als het toch een simpel frietje wordt. Afgehaald nog wel!
Zaterdag
Johan en El gaan samen de stad in en sturen me deze foto’s door.
Ja hoor, het zal weer eens niet. 🙂 Gelukkig denken ze ook aan mama en nemen voor de lunch kibbeling en lekkerbekjes mee. Helaas zijn op onverklaarbare wijze de foto’s verdwenen die ik hiervan nam. Gesmaakt heeft het in ieder geval.
’s Middags houden El en ik een knutselsessie. Waar bleekselderij al niet goed voor is!
’s Avonds eten we tomatensoep met bolletjes. Dé favoriet van Johan en Ella-Marie.
Als Ella-Marie ’s avonds op bed ligt, houden Johan en ik weer een filmavondje. Daar horen hapjes bij. Met een glaasje port dit keer. Op het plankje liggen stokbroodjes met hardgekookt ei, biefstuktapenade, brie met walnoot en honing, oude brokkelkaas en gatenkaas.
Zondag
Om half tien ’s ochtends liggen we in het zwembad te poedelen.
Beetje oefenen met El en Johan en ik trekken om de beurt wat baantjes in het grote bad. De rest van de dag rommelen we rondom huis. Johan werkt in de tuin en ik achter de computer. Tussen de middag eten we tomatensoep die over was van gisteren. Aan het eind van de middag komen Johan zijn ouders langs. Ze zijn net terug van een weekje vakantie en wij willen natuurlijk alles horen. Als verrassing mag Ella-Marie met opa en oma mee naar huis om een nachtje te logeren. Johan zijn moeder is morgen jarig en El is morgen vrij wegens een studiedag. Johan en ik werken tot acht uur ’s avonds achter de computer en duiken dan op de bank met een filmpje. Ik had eigenlijk een geitenkaassalade op de planning staan, maar besluit om die even door te schuiven. Ik heb niet zoveel zin meer om te koken — alweer niet. We maken een lekker plankje met hapjes klaar.
Alle nieuwe recepten in deze nieuwsbrief vind je binnenkort terug op KeukenLiefde.
Deel je reactie