Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Achter de schermen week 48
Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Het favoriete eten van Ella-Marie staat weer op tafel: broccolisoep. Johan kookt vanavond (ik ben geveld door buikgriep) en serveert er ook wat broodjes met kaas uit de oven bij.
Dinsdag
Johan mag weer de keuken in. Hij maakt spaghetti met tomatensaus en tonijnsaus. Erbij wat rucola en geraspte kaas.
Ik mag dan buikgriep hebben, het eten smaakt me meer dan prima. 😉
Woensdag
Spaghetti kliekjes!
Donderdag
Ik voel me eindelijk weer mans vrouw genoeg om te koken. Ik maak kippendijen in tomatensaus met paprika en serveer die met gebakken aardappels en sla.
Vrijdag
Tussen de middag bak ik pannenkoeken voor Ella-Marie.
Ik bak een grote stapel want voor het avondeten vul ik ze met zelfgemaakte spinazie à la crème (gemaakt van verse spinazie) en ham. Na het vullen gaan ze in een ovenschaal en bestrooi ik ze met roquefort. Even gratineren in de oven en smullen maar. Eten voor de goden! Het recept vind je hier.
Zaterdag
Vanavond vieren we pakjesavond bij mijn ouders thuis. Het leek mij en mijn moeder leuk om een warm en koud buffet te maken. Mijn moeder maakt het koude gedeelte, ik het warme gedeelte. Ik maak ’s middags thuis nasi goreng, ajam ketjap (gemaakt met kippendijen) en sajoer boontjes. Ik maak dit altijd buiten in een elektrische multipan. Daar kan lekker veel in en het gaat binnen niet zo stinken. Mijn moeder heeft twee grote saladeschotels, gehaktballetjes en knolselderijsalade gemaakt. Verder zet ze nog een kaasplankje, stokbrood, vers fruit, kruidenboter, olijven, honing en walnoten op talel. Wat een feestmaal hè!
We hebben het eten nog maar net achter de kiezen of er wordt hard op de ramen en deur geklopt.
Zondag
Johan zijn ouders zijn vannacht teruggekomen van vakantie en ontdekken bij thuiskomst dat de Sint ook hun huisje niet voorbij is gereden. ’s Middags gaan we even polshoogte nemen. Mijn schoonzus en neefje komen ook even kijken.
’s Avonds eten we de overige pannenkoeken met spinazievulling. Yeah!
Dat was het weer voor deze week!
Ga jij ook iets lekkers koken?
Deel een foto van jouw gerecht op Instagram, Facebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!
Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)
Deel je reactie