Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Achter de schermen week 49
Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Ik ga weer aan de slag met mijn Kenwood om een superlekker en slank recept voor januari te maken. Ik mag het eindresultaat nog niet met je delen (het is voor een campagne), maar ik kan je alvast beloven dat het een recept is waar je heel blij van gaat worden.
Ik maakte ook twee gourmetrecepten. Het eerste recept, aardappel omelet met chorizo staat inmiddels online. Het garnalen pannetje met pestoroom komt vrijdag online.
’s Avonds warm ik kliekjes op die over zijn van de zelfgemaakte rijsttafel.
Dinsdag
Ik neem vandaag twee nieuwe video’s op voor kerst. Ik maak zalmbonbons en een pavlova kerstkrans. De zalmbonbons staan inmiddels online. De pavlova kerstkrans komt zaterdag online.
De zalmbonbons eten we ’s avonds als avondeten met wat geroosterd brood erbij. De pavlova kerstkrans is ons toetje. Tja, voor een foodblogger is het de hele maand december kerst.
Woensdag
Deze twee lieve dames komen Dickninghe ijs brengen in de smaken vanille, chocolade en aardbei. Ik kende het ijs niet, maar nu vergeet ik het niet meer. Waanzinnig lekker! Vooral de chocolade is gruwelijk lekker.
Het lijkt erop dat we het ijs ’s avonds ook als avondeten nuttigen, want ik kan geen andere foto’s van het avondeten terugvinden… ??
Volgens mij aten we kliekjes.
Donderdag
’s Avonds maak ik spaghetti met garnalen in pestoroomsaus.
Vrijdag
De postbode brengt een pakketje van GRK. Het assortiment bestaat uit 11 Griekse producten die te koop zijn bij Jumbo. Binnenkort maar eens proberen.
’s Avonds eten we pizza.
Zaterdag
Johan zijn vader komt ons helpen met wat klusjes in huis. Ik ga aan de bak met twee kerstrecepten. Het moet overdag want ’s avonds heb ik te weinig licht om mooie foto’s te maken. Ik maak gevulde champignons en hertenbiefstuk met rode portsaus (recept komt morgen online). Ik heb Johan zijn moeder gevraagd of ze ook langs wilt komen zodat we met z’n allen kunnen kerstlunchen.
Na het eten brengen we het huis in kerstsfeer. Omdat we dit jaar geen ruimte hebben voor een grote kerstboom, zetten we drie kleine kerstboompjes. Ook gezellig toch?
We hebben ’s avonds niet zoveel honger meer en maken (ahum) een paar kleine hapjes.
Zondag
Er staat weer een kerstrecept op de planning vandaag. Ik maak zalm met een kruidenkorst uit de oven en serveer die met gepofte trostomaten en romige Boursin tagliatelle. Lekker en supermakkelijk!
Dat was het weer voor deze week!
Ga jij ook iets lekkers koken?
Deel een foto van jouw gerecht op Instagram, Facebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!
Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)
om 22:22
He. Je recepten zijn altijd top!!
Nu zie ik een Pavlova taart en zalm met een kruiden korst op de foodblog staan.
Komen daar de recepten nog van online? Zou het zo graag bij de kerst willen maken en van te voren al een keer voor willen bakken?
Ga zo door keukenprinses?
Liefs Annelies
om 09:39
Hoi Annelies, leuk om te horen dat je geniet van mijn recepten. 🙂 De pavlova taart komt zaterdag online en de zalm maandag. 🙂
om 13:41
Super dank je wel! ??
om 14:05
Het ziet er allemaal zooo lekker uit!! Vooral van de zalmbonbons ben ik groot fan en de gourmet receptjes kan ik voor kerstavond goed gebruiken 😉 Leuk om te lezen. Liefs, Merel
om 09:30
Bedankt voor je leuke reactie Merel! 🙂