Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Achter de schermen week 51
Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Ik maakte deze heerlijke garnalencocktails met frisse appel, bleekselderij, walnoot en cocktailsaus waarvan ik het recept inmiddels met je deelde. De garnalencocktail was ’s avonds ons voorgerecht en daarna aten we kliekjes.
Dinsdag
Ik maak een kerstkliekjestosti met restjes varkensrollade, rodekool, walnoot en kaas. Erg lekker! Het recept komt morgen online.
Daarna maak ik blini’s met gerookte zalm. Een heerlijk hapje om met oud en nieuw op tafel te zetten. Aankomende woensdag deel ik mijn favoriete basisrecept voor blini’s en het recept voor de blini’s met zalm.
’s Avonds maak ik tagliatelle carbonara. Carbonara is mijn favoriete pastasaus.
Woensdag
Vanavond is de kerstuitvoering in de kerk van de school van Ella-Marie. Ik heb geen zin in afwas dus eten we een frietje.
Donderdag
Ik neem een nieuwe kookvideo op voor het nieuwe jaar waarin ik laat zien hoe je zelf granola maakt. De hele maand januari staat KeukenLiefde in het teken van slanke en gezonde recepten dus ook in januari moet je bij KeukenLiefde zijn! 🙂
Ik kan geen foto meer terugvinden van ons avondeten, alleen deze foto’s van een kaasplankje. Vreemd…
Vrijdag
Deze heerlijke bonbons krijgen we van ons mediabureau Semilo. Mmmm…
Johan heeft gisteren kerstvakantie gekregen. Ella-Marie hoeft vandaag alleen ’s ochtends naar school en heeft dan ook vakantie. Gezelligheid!
Ik maak ’s middags scroppino: een heerlijke Italiaanse cocktail waarvan ik het recept aankomende vrijdag met je deel. Een perfect drankje voor oud en nieuw!
’s Avonds eten we nasi goreng met Indische kippendijen (gebaseerd op dit recept) uit de slowcooker. We hebben ons bord zitten schoonlikken. 😉
Als Ella-Marie ’s avonds op bed ligt leggen we de cadeautjes vast onder de kerstboompjes voor morgen. Ook bak ik ’s avonds nog een kersttulband. De vruchtjes had ik twee dagen geleden al in de drank gezet en zijn lekker doordrenkt. 🙂
Zaterdag
Ik ontbijt met een stukje tulband. Hij is lekkerrrrrrrr!
Als het werk voor KeukenLiefde gedaan is en de kerstboodschappen en huishoudelijke klusjes zijn gedaan is het tijd om te genieten.
We vieren kerstavond thuis. We pakken cadeautjes uit en genieten van kerstfilms en borrelhapjes.
Zondag
Samen ontbijten aan een gedekte tafel. Word ik blij van!
Daarna gooi ik de ingrediënten voor dit stoofvleesrecept in de slowcooker. Kan het lekker de hele dag stoven en is het morgen boterzacht en mals.
Morgen (tweede kerstdag) maken we thuis een eenvoudig driegangendiner: carpaccio, stoofvlees en een kaasplankje of viennetta ijstaart na.
’s Avonds eten we bij mijn schoonouders. Gezelligheid met de plaat op tafel! 🙂
Dat was het weer voor deze week!
Ga jij ook iets lekkers koken?
Deel een foto van jouw gerecht op Instagram, Facebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!
Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)
Deel je reactie