Ingrediënten
- 1 flinke bol vanilleroomijs
- 1 kopje sterke espresso, circa 30 ml
Optioneel
- Likeur, bijvoorbeeld amaretto, baileys of grand marnier
- Geroosterd amandelschaafsel
- Geraspte pure chocolade
Affogato. Een Italiaans dessert dat uitblinkt in eenvoud. Affogato betekent ‘verdronken’. Een bol goede vanilleroomijs wordt overgoten met hete espresso. Het ijs verdrinkt dus letterlijk in de espresso. Een perfect dessert om te serveren na een lekker (Italiaans) diner. Ik wed dat iedereen hier nog wel een gaatje voor kan vinden.
Het vanilleroomijs en de espresso zijn een heerlijke combinatie die eigenlijk niks meer nodig hebben, maar een beetje geraspte pure chocolade en wat geschaafde, geroosterde amandelen maken het nóg iets feestelijker. Een glaasje (Amaretto) likeur smaakt ook lekker bij de affogato, voor de liefhebber.
Gebruik voor dit eenvoudige recept de lekkerste ingrediënten. Dat proef je terug! Dit zelfgemaakte vanilleroomijs is een aanrader, of koop het beste ijs dat je maar kunt vinden.
Heb je geen espressomachine, dan kun je ook een gewone kop koffie zetten die je eventueel extra sterk maakt. Voor dit recept heb je ongeveer 30 ml espresso nodig, of sterke koffie.
Optioneel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Meer lekkere Italiaanse desserts vind je hier!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 08:14
Fijne recepten.Regelmatig maak ik er gebruik van