Affogato

Affogato. Een Italiaans dessert dat uitblinkt in eenvoud. Affogato betekent ‘verdronken’. Een bol goede vanilleroomijs wordt overgoten met hete espresso. Het ijs verdrinkt dus letterlijk in de espresso. Een perfect dessert om te serveren na een lekker (Italiaans) diner. Ik wed dat iedereen hier nog wel een gaatje voor kan vinden.

Nog feestelijker

Het vanilleroomijs en de espresso zijn een heerlijke combinatie die eigenlijk niks meer nodig hebben, maar een beetje geraspte pure chocolade en wat geschaafde, geroosterde amandelen maken het nóg iets feestelijker. Een glaasje (Amaretto) likeur smaakt ook lekker bij de affogato, voor de liefhebber.

Vanilleroomijs

Gebruik voor dit eenvoudige recept de lekkerste ingrediënten. Dat proef je terug! Dit zelfgemaakte vanilleroomijs is een aanrader, of koop het beste ijs dat je maar kunt vinden.

Espresso

Heb je geen espressomachine, dan kun je ook een gewone kop koffie zetten die je eventueel extra sterk maakt. Voor dit recept heb je ongeveer 30 ml espresso nodig, of sterke koffie.

Italiaanse recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(10 stemmen)
Eén reactie

Deel je reactie

  1. V.van Egerschot

    Fijne recepten.Regelmatig maak ik er gebruik van

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde