Afrikaanse bobotie met sperziebonen

Ik ben dol op Wereldgerechten. Vroeger maakte ik deze Zuid-Afrikaanse bobotie schotel met rundergehakt, appel en sperziebonen uit een pakje totdat ik ontdekte dat zelf bobotie maken helemaal niet moeilijk is. En als je het mij vraagt ook veel lekkerder dan uit een pakje!

Bobotie kruidenmix

Voor dit heerlijke bobotie recept heb je geen waslijst met specerijen of kruiden nodig, alleen kerriepoeder, verse gember en een bouillontablet. Kerriepoeder heeft (bijna) iedereen in zijn keukenkastje staan en gemberwortel kun je makkelijk invriezen. Gewoon bevroren met schil raspen wat je nodig hebt en weer terug doen in de vriezer. Zo heb je altijd verse gember bij de hand. De groentebouillontablet zorgt ervoor dat het gerecht meteen goed op smaak is.

Serveren

Ik vind het lekker om gele rijst (basmatirijst koken met een theelepel kurkuma) te serveren bij de bobotie en zoetpittige mangochutney.

Familiegerechten, Ovenschotels, Wereldgerechten, Afrikaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(17 stemmen)
10 reacties

Deel je reactie

  1. blank Willeke

    Helaas viel dit gerecht ons heel erg tegen.

  2. blank Liesbeth

    Heerlijk recept, wat ik kende uit Afrika. Ik was weer even terug toen ik het rook en proefde.

  3. blank Marijke

    Wat is een “scheutje” melk? Dat zie ik vaker bij recepten staan en vind dat soms lastig, want ik ben dan bang dat ik of te veel of te weinig van het ingrediënt gebruik.

  4. blank Nicole

    Erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

    1. Leuk om te horen Nicole! 🙂

  5. blank Miriam001

    sindskort hebben wij bobotie ontdekt en probeer alles uit,dit recept word van de week gemaakt

  6. blank Vera

    Lekker!
    Ik vroeg me af of ik ipv de geraspte gember ook gemberpoeder kan gebruiken? En zo ja: hoeveel?

    1. Hoi Vera, het kan maar geeft wel een iets andere smaak. Ik zou dan ongeveer 1 eetlepel gebruiken.

      1. blank Nicolette

        Hoi Annemiek,

        Er staat week het brood in de melk. Hoeveel brood? Brood staat namelijk niet bij de ingrediënten vermeld?

        1. Hoi Nicolette, wat suf! Het staat er nu bij. Het recept is ook iets aangepast/verbeterd.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde

Reserveer ons nieuwe kookboek Makkelijke Wereldgerechten

Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.

In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!

bestel hier

Close