Ik ben dol op Wereldgerechten. Vroeger maakte ik deze Zuid-Afrikaanse bobotie schotel met rundergehakt, appel en sperziebonen uit een pakje totdat ik ontdekte dat zelf bobotie maken helemaal niet moeilijk is. En als je het mij vraagt ook veel lekkerder dan uit een pakje!
Bobotie kruidenmix
Voor dit heerlijke bobotie recept heb je geen waslijst met specerijen of kruiden nodig, alleen kerriepoeder, verse gember en een bouillontablet. Kerriepoeder heeft (bijna) iedereen in zijn keukenkastje staan en gemberwortel kun je makkelijk invriezen. Gewoon bevroren met schil raspen wat je nodig hebt en weer terug doen in de vriezer. Zo heb je altijd verse gember bij de hand. De groentebouillontablet zorgt ervoor dat het gerecht meteen goed op smaak is.
Serveren
Ik vind het lekker om gele rijst (basmatirijst koken met een theelepel kurkuma) te serveren bij de bobotie en zoetpittige mangochutney.
Familiegerechten, Ovenschotels, Wereldgerechten, Afrikaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten
om 17:44
Helaas viel dit gerecht ons heel erg tegen.
om 18:34
Heerlijk recept, wat ik kende uit Afrika. Ik was weer even terug toen ik het rook en proefde.
om 23:31
Wat is een “scheutje” melk? Dat zie ik vaker bij recepten staan en vind dat soms lastig, want ik ben dan bang dat ik of te veel of te weinig van het ingrediënt gebruik.
om 23:17
Erg lekker. Voor herhaling vatbaar!
om 08:45
Leuk om te horen Nicole! 🙂
om 18:08
sindskort hebben wij bobotie ontdekt en probeer alles uit,dit recept word van de week gemaakt
om 06:54
Lekker!
Ik vroeg me af of ik ipv de geraspte gember ook gemberpoeder kan gebruiken? En zo ja: hoeveel?
om 09:23
Hoi Vera, het kan maar geeft wel een iets andere smaak. Ik zou dan ongeveer 1 eetlepel gebruiken.
om 14:13
Hoi Annemiek,
Er staat week het brood in de melk. Hoeveel brood? Brood staat namelijk niet bij de ingrediënten vermeld?
om 11:31
Hoi Nicolette, wat suf! Het staat er nu bij. Het recept is ook iets aangepast/verbeterd.