Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Verhit een grote koeken- of hapjespan op middelhoog vuur met een scheutje olie of klontje boter en fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg het gehakt, de kerriepoeder en de verkruimelde bouillontablet toe en bak het gehakt in enkele minuten rul op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen en 100 ml water toe en smoor, afgedekt, op middelhoog vuur 5 tot 8 minuten, tot de sperziebonen bijna beetgaar zijn. Als het water verdampt is en de sperziebonen nog te hard zijn voeg je wat extra water toe. Voeg in de laatste minuut de appel en de helft van de rozijnen toe.
Verdeel het gehakt-sperziebonenmengsel over de ovenschaal en druk goed aan. Klop de eieren los met een scheutje melk en schenk dit over de ovenschaal. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de bobotie 15 minuten in het midden van de oven, tot het eimengsel gestold is.
Kook ondertussen de rijst volgens de omschrijving op het pak. Roer de overige rozijnen door de afgegoten rijst.
Serveer de bobotie met de rijst.
om 17:44
Helaas viel dit gerecht ons heel erg tegen.
om 18:34
Heerlijk recept, wat ik kende uit Afrika. Ik was weer even terug toen ik het rook en proefde.
om 23:31
Wat is een “scheutje” melk? Dat zie ik vaker bij recepten staan en vind dat soms lastig, want ik ben dan bang dat ik of te veel of te weinig van het ingrediënt gebruik.
om 23:17
Erg lekker. Voor herhaling vatbaar!
om 08:45
Leuk om te horen Nicole! 🙂
om 18:08
sindskort hebben wij bobotie ontdekt en probeer alles uit,dit recept word van de week gemaakt
om 06:54
Lekker!
Ik vroeg me af of ik ipv de geraspte gember ook gemberpoeder kan gebruiken? En zo ja: hoeveel?
om 09:23
Hoi Vera, het kan maar geeft wel een iets andere smaak. Ik zou dan ongeveer 1 eetlepel gebruiken.